SATUGEM’in yurtdışı hizmet ağı genişliyor

Güncelleme Tarihi:

SATUGEM’in yurtdışı hizmet ağı genişliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2022 16:59

Sağlık Turizmi Geliştirme Merkezi (SATUGEM)kurucusu Cemaleddin Saraç, 2021 sonunda12 ülkede temsilcikleriyle hizmet verdiklerinibelirterek, bu sayıyı mart ayı sonuna kadar16’ya çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Denizli, Aydın, Balıkesir, Bursa, Gaziantep, Samsun, Adana ve Mersin olmak üzere 12 ilde, 30 kişilik uzman ekibiyle, 11 dilde tercüme desteğiyle işbirliği içinde olduklarını belirten Sağlık Turizmi Geliştirme Merkezi’nin kurucusu Cemaleddin Saraç, Kuşadası ve Bodrum gibi önemli ilçelerde de oluşumlara başladıklarını bildirdi. Ayrıca Sivas’ta da yapılanma çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Saraç, “Diğer yanda şu anda kendi iletişim ağımızla 2021 yılı sonu itibariyle 12 ülkede hizmet veriyoruz. Bu sayıyı önümüzdeki mart ayı sonuna kadar 16’ya çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Yurtdışından gelen hasta gruplarına da hizmet verdiklerini kaydeden Saraç, “Yurtiçi ve dışından yoğun bir ilgi görüyoruz. Yurtdışındaki hastalar daha çok obezite cerrahisi, mide balonu, mide botoksu, ağız ve diş sağlığı, estetik ve plastik cerrahi ameliyatları, saç ekimi ve kanser cerrahisini tercih etmektedirler” diye konuştu.

Haberin Devamı

HEDEF 50 MİLYAR DOLAR

2030 yılında Türkiye’nin sağlık turizmi cirosunun 50 milyar dolara ulaşabileceğini belirten Cemaleddin Saraç, şöyle devam etti: “SATUGEM, Türkiye’nin sağlık turizmine katkı sunmak amacıyla kurulan, kurumlara danışmanlık, eğitim faaliyetleri ve kapasite artırmak çalışmaları yapan, yurtdışı hasta erişebilirliklerini artırmak için kurumlar içindeki organizasyonları daha iyileştirilmesini sağlayan bir organizasyon. Biz burada hasta bulmuyoruz. Kurumlar bize ulaşıyor. Onlarla hizmet anlaşması yapıyoruz ve işleyişlerini inceleyip iyileştirmelerde bulunuyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!