Sarıkamış Şehitleri anılıyor

Güncelleme Tarihi:

Sarıkamış Şehitleri anılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2015 14:27

- Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı dönümü nedeniyle Aydın, Denizli ve Uşak'ta "Asımın nesli Asrın Yürüyüşü" yürüyüşü gerçekleştirildi

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıl dönümü nedeniyle Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak'ta "Asımın nesli Asrın Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Uşak'taki etkinlik için Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı önünde toplanan grup, Karaağaç mahallesindeki Anıt Tepe'ye kadar yürüdü.

Uşak Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Milletvekili İsmail Güneş, CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Garnizon Komutan vekili Jandarma Yarbay Osman Küçük, Belediye Başkan vekili Hakan Uludağ, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Emniyet Müdürü Ogün Toprak, diğer protokol üyeleri, askerler, sporcular, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı yürüyüşün ardından Anıt Tepe'de Sarıkamış Harekatı ile ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı, şiirler okundu, dua edildi.

Uşak Valisi Seddar Yavuz, yaptığı konuşmada Sarıkamış Harekatının tarihimizdeki önemine dikkati çekerek, "Sarıkamış Türk Milleti'nin kararlılığını, cesurluğunu ve vatanı için neler göze alabileceğinin en önemli göstergesidir" dedi.

- Aydın

Haberin Devamı

Aydın'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen etkinlik Atatürk Spor Salonu önünden başlayarak Aydın Gençlik Merkezi’nde son buldu.

Yürüyüşe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, şube müdürleri, öğretmen, öğrenciler, sporcular, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katılırken, katılımcılar Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıdı.

Zeynel Akın, etkinliğin sonunda yaptığı konuşmada, 100 yıl önce Allahuekber Dağları’nda düşmanla savaşmak için büyük bir mücadele veren askerlerden Sarıkamış’ta binlercesinin şehit olduğunu belirtti. Akın, "Bu askerlerimiz ülke için canlarını vermişler. Canlarını feda eden atalara saygıyla anmalı, onları hiç bir zaman unutmamalıyız. Sarıkamış, ülkemizin ve hatta dünyanın örnek alması gereken hadisedir. Allah bir daha böyle olaylarla ülkemizi karşılaştırmasın" dedi.

- Denizli

Denizli'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan vekili Ali Değirmenci, diğer protokol üyeleriyle, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Türk bayrakları ile birlikte İncilipınar Parkı önünden Delikliçınar meydanına kadar yürüyüş yapıldı.

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Çınar Meydan'nda yaptığı konuşmada, Sarıkamış destanının Türk tarihinin hüzünlü olduğu kadar onurlu bir sayfası olduğunu söyledi. İbanoğlu, "Bundan tam yüzyıl önce Sarıkamış harekatında donarak şehit düşen vatanı uğruna can veren Mehmetçikleri anmak beyaz hüzün olarak tarihe geçen Sarıkamış destanının hatıralarını genç belleklerde canlı tutmak için bir araya geldik. Şehitlerimizi onur ve gurur ile anıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından şiirler okundu. Etkinlik sonunda Delikliçınar Yeni Camii'de şehitler anısına lokma hayrı yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!