Şampiyon sörfçü Çağla Kubat: Alaçatı yelken sporu için paha biçilmez bir yer, korunmalı

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon sörfçü Çağla Kubat: Alaçatı yelken sporu için paha biçilmez bir yer, korunmalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2022 03:33

Oyunculuk kariyerinin yanı sıra rüzgar sörfünde uluslararası alanda yıllarca şampiyonluklar yaşayan eski Türkiye güzeli Çağla Kubat, yetiştirdiği sporcularla ülkemize büyük gurur yaşatıyor. Kubat, Alaçatı’nın yelken sporu için önemine vurgu yaparken uyardı.

Haberin Devamı

 

GÜZELLİK yarışmasında ülkemizi temsil etti. Oyunculuk, sunuculuk yaptı, ama asla windsurf tutkusundan vazgeçmedi. Birçok kişi onu 2001’de Türkiye Güzellik Kraliçesi Yarışması’nda ikinci seçilmesi, ardından Miss Universe Kainat Güzellik Yarışması’nda ülkemizi temsil etmesiyle hatırlıyor. Windsurf tutkunları ise bu sporu Türkiye’ye tanıtması ve dünyada büyük başarılara imza atmasıyla tanıyor.
Başarılı bir eğitim dönemi geçiren Çağla Kubat, oyunculuk ve sunuculuk yaptı. Ama hiçbir zaman windsurften vazgeçmedi. Türkiye Kadınlar Windsurf Şampiyonluğu kürsüsüne tam 11 kez çıktı. Avrupa şampiyonluğu, dünya üçüncülüğü elde etti. Kubat, sörf için Çeşme Alaçatı’ya yerleşti. Eşi Jimm Diaz ve kızı Selin’le bu şirin beldede yaşarken, bir yandan da Alaçatı’yı windsurf markası yapmak için kolları sıvadı. Burada açtığı Çağla Kubat Akademi’de geleceğin sörfçülerini yetiştiriyor. Başarısını her zaman arkasında duran ailesine borçlu olduğunu ifade eden Çağla Kubat, kaliteli ve özgüvenli bir yaşamın başarıyı getirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

WİNDSURF İÇİN GELDİM
Kendisini Alaçatı’ya getiren şeyin windsurf olduğunu belirten Kubat, “Windsurf doğayla iç içe olduğunuz bir spor. Ona uyum sağladığınızda bu sporda başarılı oluyorsunuz. Alaçatı Yumru Koyu sanki bu spor için yaratılmış. Çocukları yetiştirebileceğim en uygun alanı, Alaçatı’yı tercih ettim. Gençlere başarıya ulaşmaları için her anlamda destek ouyorum. Çok çalışmaları, kendilerini sürekli geliştirmeleri ve motive edebilecekleri alanlara yoğunlaşmaları gerektiğini aşılamaya çalışıyorum. Kısacası herkes mutlu olduğu işi yaparsa dünya mutlu olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

İTALYA’YI FETHETTİLER
Yakın zamanda windsurfte Avrupa şampiyonu olan gençlerle gurur duyduğunu paylaşan Çağla Kubat, geçtiğimiz 7-13 Haziran’da İtalya Sardunya Adası’nda gerçekleşen Windsurf Gençler ve Çocuklar Avrupa Şampiyonası’nda Elif Ercan’ın 17 yaş altı kızlarda Avrupa Şampiyonu, Can Eskinazi’nin 15 yaş altı erkeklerde Avrupa Şampiyonu, Çağla Anadol’un da 15 yaş altı kızlarda Avrupa 3’üncüsü olarak podyumda bayrağımızı dalgalandırdıklarını anlattı.
Çeşme sularında yetişmiş sporcularının elde ettiği bu başarılarla büyük mutluluk yaşayan Çağla Kubat, “Alaçatı Koyu yelken sporu için paha biçilmez bir yer. Bu yüzden de ve korunmalır. Bu koyda yıllardır hem pek çok şampiyon sporcu yetiştirdik, hem de yaz boyunca birçok çocuğa denizi ve sporu sevdirdik. Türkiye Yelken Federasyonu, Çeşme Belediyesi, Çeşme Kaymakamlığı ve Spor İl Müdürlüğü’nün de destekleriyle olimpik başarının yine Çeşme’den çıkacağına inancımız sonsuz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!