Sahil Güvenlik'ten kaçak göçmen ve kaçak balık avı operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Sahil Güvenlikten kaçak göçmen ve kaçak balık avı operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 13:35

Sahil Güvenlik'ten kaçak göçmen ve kaçak balık avı operasyonu

Haberin Devamı

Güneş ATAGÖZ/ÇEŞME (İzmir), (DHA)- İZMİR'in Karaburun İlçesi'nde Sahil Güvenlik ekipleri, kaçak trol avcılığı yapan iki teknedeki 14 kasa balık ve 2 köpek balığına el koydu. Ayrıca ekipler, Çeşme İlçesi'nden yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan lastik bottaki 43 kaçağı yakaladı.
Çeşme'de devriye görevi yürüten TCSG 30 Sahil Güvenlik Botu, İzmir'in Karaburun İlçesi'nin batısında, saat 01.30 ve 03.00'te kaçak trol avcılığı yapan iki tekneyi durdurdu. Sahil güvenlik ekipleri, yasa dışı balık avcılığı yapan teknelerdeki balıklara ve balık avı yapılan takımlara el koyarak, iki tekneye 20 bin lira para cezası kesti. Teknelerdeki 14 kasa mezgit, mercan, tekir, barbun balıkları ile 2 köpek balığına el konuldu.
Devriye görevini sürdüren TCSG 30 Sahil Güvenlik botu, saat 05.00'te ise İzmir'in Çeşme İlçesi'nin Uçburun açıklarında bir lastik bot tespit ederek durdurdu. Ekipler, yasa dışı yollarla Sakız adasına kaçmaya çalışan 43 Suriyeli kaçağı yakaladı. Yakalanan kaçaklar ile ele geçirilen deniz ürünleri, Çeşme İskelesi'ne getirildi. Balıklar, Çeşme Su Ürünleri Kooperatifi'ne teslim edildi. Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri, Çeşme iskelesine çıkarılan, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun olduğu kaçak göçmenlere yiyecek ve içecek yardımında bulundu. Kaçaklar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!