Sağlıktan eğitime çeyrek asırlık çınar: BASEK

Güncelleme Tarihi:

Sağlıktan eğitime çeyrek asırlık çınar: BASEK
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2023 04:26

BATI Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları (BASEK) Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, 1988’de başladığı ticari hayatına 1998’de İzmir’in ilk özel hastanelerinden biri olan Batı Anadolu Central Hospital ile devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

“1988 yılında babamı kaybettikten sonra ticari ilişkilerim başladı” diyen Gürbüz, “1990 yılında kadın doğum uzmanı olduktan sonra Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde görev yaptım. Daha sonra İzmir’e dönerek Batı Anadolu Central Hospital’ı hayata geçirdik. Bu yıl 25’inci yılımıza giriyoruz. Daha sonra çeşitli sağlık yatırımlarımız devam etti. Central Medikal’i hayata geçirdik ve ardından görüntüleme merkezimizi kurduk” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM YATIRIMLARI Eğitim sisteminde köklü bir değişiklik olmasının ardından rotayı eğitime çevirdiklerini kaydeden Gürbüz, şöyle devam etti: “Mesleki ve teknik liselerin öneminin arttığı bir dönemde üniversite projemizin öncesinde eğitim zincirini tamamlamak için anaokulundan üniversiteye kadar olan kısmını geçen yıl itibariyle tam teşekküllü olarak tamamladık. 24 adet mesleki eğitim veren lisemiz mevcut. Mesleki eğitim alanında Türkiye’nin en büyük özel kuruluşlarından birisiyiz. Amacımız Türkiye’nin geleceğine ara eleman yetiştirmek ve onların daha sonra üniversiteye giderek eğitimlerin tamamlanmasını sağlamak. Bu amaç doğrultusunda eğitime ve sağlığa yaptığımız yatırımlarımızla BASEK’in temellerini attık.”

Haberin Devamı

Sağlıktan eğitime çeyrek asırlık çınar: BASEK

ÜNİVERSİTE GELİYOR Batı Anadolu Üniversitesi’nde sona gelindiğini de belirten Gürbüz, “Üniversitemizin faaliyete geçmesinin ardından anaokulundan üniversiteye kesintisiz eğitimi tamamlamış olacağız. Yakın bir zamanda üniversitemizin açıldığı müjdesini halkımıza vereceğiz” dedi.

ÜRETEN OKULLAR PROJESİ “Üreten okullar projesiyle Türkiye’nin geleceğine ve üretime yönelmek istiyoruz” diyen Gürbüz, “Başta biyomedikal malzeme üretimi olmak üzere, elektrikli otomobil, havacılık, savunma, sanayi, gıda, tarım, hayvancılık, elektrik, elektronik, bilişim gibi alanlarda eğitimli ara elemanları yetiştirmekle kalmıyor, bu eğitilen gençlerin aynı okul içerisinde üretime yönelmesine, yani bir büyük kampüsten çok daha büyük üretim tesislerinin doğduğu bir döneme geçmek için çalışıyoruz. Üretimi geliştirmek istiyoruz. Bu okulların birer fabrika gibi çalıştığına şahit olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

SAĞLIK TURİZMİNE HAZIRIZ Sağlık turizmini daha da geliştirebilmek amacıyla ‘Çeşme Farm Oteli’ hayata geçirdiklerini belirten Gürbüz, “Burada hem sağlığı, hem turizmi bir arada götürmeye çalışıyoruz” şekline konuştu.

SAĞLIKLI GIDA ÜRETİMİ Eğitim, sağlık ve turizmin ardından sağlıklı gıda üretimi de yaptıklarını kaydeden Gürbüz, “Son 30 yılda dünyada obezitenin ve diyabetin en fazla arttığı ülkelerden biri Türkiye. Bu da sağlıksız beslenmeden kaynaklanıyor. Biz sağlıklı gıda olarak Gediz Minera adını verdiğimiz doğal maden sularını hayata geçirdik. Ayrıca Fruga adı altında meyveli ve doğal maden suyundan üretilen ürünlerimiz de mevcut” ifadelerini kullandı. Yaşlı bakım evleri kurmak için çalışmalara başladıklarını da kaydeden Gürbüz, “Çalışmalarımız netleştikten sonra kamuoyuna aktaracağız” dedi.

Haberin Devamı

YOLLARIMIZ KESİŞECEK Bir insanın doğumundan ölümüne kadar her aşamada var olmak istediklerini dile getiren Gürbüz, “BASEK olarak insanların doğumunda ve yaşarken sağlığında hastanemizde beraberiz. Büyüdüğünde eğitimiyle beraberiz. Sağlıklı gıda ve turizm ile hayatlarına dokunuyoruz. Bizim yaptığımız her işin başı sağlık. O yüzden biz diyoruz ki yolu sağlık olan herkesle BASEK’te bir gün elbet buluşacağız” şeklinde konuştu. BASE

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!