“Sağlık turizminde öncü olabiliriz”

Güncelleme Tarihi:

“Sağlık turizminde öncü olabiliriz”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2021 16:06

Sağlık Turizmi Geliştirme Merkezi Kurucusu ve GenelKoordinatörü Cemaleddin Saraç, güçlü sağlık altyapısı,bilgi birikimi ve pratik becerisi yüksek hekimleri, jeopolitikkonumuyla Türkiye’nin sağlık turizminde dünyada markaülkeler arasında yer alabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

2020 yılında kurulan Sağlık Turizmi Geliştirme Merkezi (SATUGEM), Türkiye’nin sağlık turizmi hedefleri doğrultusunda sağlık organizasyonları ve sağlık kurumlarının kapasitelerinin geliştirilmesi için çalışmalarına devam ediyor ve bu alanda eğitim ve danışmanlık hizmetleri veriyor. SATUGEM’in kurucusu Cemaleddin Saraç, şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Denizli, Aydın, Balıkesir, Burcu, Gaziantep, Samsun, Adana ve Mersin olmak üzere 12 ilde, 30 kişilik uzman ekibiyle, 11 dilde tercüme desteğiyle 25 sağlık kuruluşu ve 40 doktor muayenehanesi ile işbirliği içinde olduklarını söyledi. Saraç, yurtdışındaki hastaların daha çok obezite cerrahisi, mide balonu, mide botoksu, ağız ve diş sağlığı uygulamaları, estetik ve plastik cerrahi ameliyatları, saç ekimi ve kanser cerrahisi endikasyonları ve uzmanlıklarında Türkiye’yi tercih ettiğini kaydetti.

Haberin Devamı

COĞRAFİ AVANTAJIMIZ VAR

Sağlık turizmi ile beraber yaşanacak bir canlanmanın tüm sektörleri olumlu yönde etkileyeceğini dile getiren Saraç, “Sağlık turizmi ile ülkeye gelen hastalarımız burada sadece tedavi olmuyor. Geldiği şehirde farklı sektörlerde harcamalarda bulunuyor. Bu hareketlilik hem esnafı hem piyasayı olumlu yönde etkiliyor. Türkiye’nin coğrafi konumu, sağlık altyapısı ve hizmet kalitesi, 1.5 milyar insana 3 saatlik uçuş mesafesinde olmasıyla avantaj sağlıyor. Türkiye, bu avantajları sağlık turizminde daha fazla kullanmalı” dedi.

2030’DA 100 MİLYAR DOLAR

2030 yılında Türkiye’nin sağlık turizminden yıllık 100 milyar dolar gelir elde edebileceğini belirten Cemaleddin Saraç, şöyle devam etti: “SATUGEM olarak Türkiye’nin sağlık turizmi alanında yaptığı tüm çalışmalarda yer edinmek amacındayız. Sağlık kurumlarına danışmanlık, eğitim faaliyetleri ve kapasite geliştirme çalışmaları yapıyoruz. Yurtdışı hasta erişebilirliklerini artırmak için kurumlar içindeki organizasyonları daha iyileştirilebilmeyi sağlıyoruz. Biz burada hasta bulmuyoruz. Kurumlar bize ulaşıyor. Onlarla hizmet anlaşması yapıyoruz ve işlerini inceleyip iyileştirmelerde bulunuyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!