Sadece öğrenci değil, dünyaya değer katan bireyler yetişiyor

Güncelleme Tarihi:

Sadece öğrenci değil, dünyaya değer katan bireyler yetişiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2023 05:23

TDV bünyesinde Bornova Koleji adıyla başladığı eğitim yolculuğuna 29 Mayıs Okulları Bornova Kampüsü olarak devam eden kurumda; teknoloji, yabancı dil, sosyal sorumluluk, değerler eğitimi, uluslararası geçerliliğe sahip bilim programları sayesinde öğrenciler eğitim ve kariyer hayatları boyunca kullanacakları bilgi ve beceriye sahip oluyor.

Haberin Devamı

 

Öğrencilerine içinde bulunduğumuz çağın becerilerini benimseyen, ihtiyaçlarını anlayıp kendilerini keşfetmelerine olanak sağlayan bir eğitim yaklaşımı sunduklarının altını çizen 29 Mayıs Okulları Bornova Kampüs Müdürü Güven Gülkaya, “Ana sınıfından liseye kadar her kademedeki öğrencimizin farklı ve özel olduğu bilincinden hareketle onların yeteneklerini keşfediyor, öğrencilerimizi hayata hazırlıyoruz. İnsanlığa faydalı bireyler yetiştirmek için alanında uzman idareci ve öğretmenlerimiz, koçluk sistemimiz, yoğun yabancı dil eğitimi ve etüt çalışmalarımız ile öğrencimizin hem akademik hem de kişilik ve ahlâki gelişimine katkı sağlayan çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Gülkaya 29 Mayıs Okulları Bornova Fen Lisesinden geçen yıl mezun olan öğrencileri Bartu Çitci’nin ailesi ve okulun desteğiyle ABD’deki üniversitelerle iletişime geçtiğini, matematik ve yazılım alanındaki başarıları, sanat ve spora olan ilgisi sayesinde Rice, Michigan, Massachusetts, Ohio ve Arizona Üniversitelerinden burslu eğitim için kabul aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Öğrencilerinin yeteneklerini ortaya çıkaracak her türlü faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirten Gülkaya, “ Değişen ve gelişen ulusal ve uluslararası sınav içerikleri doğrultusunda ilkokuldan itibaren geri bildirim üzerine kurulu bir sistemle öğrencilerine kaptanlık ettiklerini kaydetti.

29 Mayıs Okulları Bornova Kampüsünde CEFR- The Common European Framework of Reference For Languages \ Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı’nın esas alındığının önemine vurgu yapan Gülkaya, şunları söyledi: “Ana sınıfından 12. sınıfa kadar her düzeye uygun verilen skill-based (beceri odaklı) uygulamalı eğitimler uluslararası bağlantılarla zenginleştirilerek öğrencilerimize en etkili şekilde sunulmaktadır. Dil kullanımını kolaylaştırmak ve medeni cesaret gelişimini sağlamak amacıyla planladığımız tiyatro, yaratıcı yazma, sahne programları, talks organizasyonları gibi sanatsal faaliyetlerin yanı sıra JMUN, MUN ,öğrenci değişim programları, uluslararası formatta sınav organizasyonları ,yurt dışı yaz okulları, AB projeleri gibi akademik ve sosyal etkinliklerle öğrencilerimizin kendilerini sürecin içinde hissederek, yaparak yaşayarak keyifle öğrenmelerini hedefliyoruz. İlkokul düzeyinde uluslararası geçerliliği olan Cambridge Esol Young Learners Starters ve Movers; ortaokul düzeyinde ise Cambridge Esol Young Learners Flyers ve KET, PET, FCE sınavlarını uyguladıklarını anlatan Gülkaya; ana sınıflarımızda uygulanan Bilingual- Çift Dilli Eğitim sistemi ile öğrencimizin aynı anda hem Türkçe hem de İngilizce eğitim alması sağlanır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!