Saç ekiminde greft sayısı bölgeye göre belirlenir

Güncelleme Tarihi:

Saç ekiminde greft sayısı bölgeye göre belirlenir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2020 05:11

SAÇ Ekim Direktörü Yasemin Gülgör, saç ekiminde kullanılacak saç kökü (greft) sayısı vermenin doğru olmadığını söyledi. Operasyon sırasında ekim yapılacak greftin ensedeki kıl kökünün kalitesine, ekim yapılacak alanın genişliğine göre değişkenlik gösterdiğini belirten Gülgör, “Aslında bu işin doğrusu kullanılabilecek maksimum sayıda greftin ekim yapılmasıdır” dedi.

Haberin Devamı


Saç ekiminin önemli bir operasyon olduğunu belirten Gülgör, öncesi ve sonrasında birçok nedenin operasyon sürecini etkilediğini ifade etti. “Saç ekiminde operasyonun hangi yöntemle yapılacağını, kişinin saç yoğunluğu belirler” diyen Gülgör, “Hastanın saç sıklığı ne kadar fazlaysa alınacak saç kökü o kadar fazla olmaktadır. Fakat kişinin saçı seyrekse, alınacak kök de daha az olur. Saç ekim operasyonunda ne kadar çok greft kullanılırsa, ekim sonrası doğal görünüm de ona göre artmaktadır” diye konuştu.
Saç ekiminde önemli noktalardan birinin de saç köklerini zarar vermeden alabilmek olduğunu belirten Gülgör, şöyle devam etti: “Fue yönteminde verici alandaki saç yoğunluğu ne kadar fazlaysa o kadar çok greft alınabilmektedir. Saç ekiminde ekim yapılacak merkez ve doktor da önemli bir etmendir. Saç ekimi operasyonunu yapacak doktorun ve ekibin saç köklerine zarar vermeden uygulamayı yapması çok önemli. Ayrıca saç ekiminde alınan greftlerin belli açılarda ve doğru şekilde ekilmesi sonucu etkilemektedir.”

Haberin Devamı

Saç ekiminde greft sayısı bölgeye göre belirlenir

CERRAHİ BİR İŞLEM
Saç ekiminin alanında uzman, ehil ellerde, tecrübeli ekip ve doktorla doğru bir şekilde uygulandığı takdirde bir seansta istenilen greft miktarına 6-9 saat aralığında ulaşılabildiğini belirten Yasemin Gülgör, şu bilgileri paylaştı: “Bunda da ekim işlemini yapacak doktorun deneyimi, yeteneği ve el becerisi çok önemli. Saç ekimi cerrahi bir işlemdir. Mutlaka ameliyathane ortamında, doktor gözetiminde, steril koşullarda, tecrübeli bir ekiple yapılmalıdır. Saç ekimi yaklaşık 8-10 saat kadar süren bir işlem olduğu için hastanın da bu süre boyunca rahat etmesi gereken ortam hazırlanmalıdır. Günümüzde merdivenaltı diyebileceğimiz yerlerde saç ekimi yapanlar var. Bu tür yapılan müdahaleler olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden hastalar saç ekimi yaptırmadan önce sağlık kuruluşunun referanslarını, ekibini, ve ameliyathanelerinin olup olmadığını iyi araştırmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!