Renkler Doğal Yaşam Parkı'yla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Renkler Doğal Yaşam Parkıyla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2016 14:33

İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından 4'üncüsü düzenlenen, "Renklerle Doğal Yaşam Parkı" konulu resim yarışmasında dereceye giren çocuklar ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun elinden aldı.

Haberin Devamı

Şenlik havasında geçen etkinliğin ardından Başkan Kocaoğlu ve beraberindekiler sergiyi gezdi, çocuklarla fotoğraf çektirdi.
Doğal Yaşam Parkı'nda düzenlenen ödül töreni şenlik havasında geçti. Hem yarışmaya katılan hem de Doğal Yaşam Parkı'nı gezmeye gelen çocuklar masal kahramanları eşliğinde keyifli bir gün geçirdi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, davetliler ve dereceye giren çocuklar katıldı. Doğal Yaşam Parkı'nı Büyükşehir Belediyesi olarak büyük emeklerle oluşturduklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Türkiye'nin en çok hayvan çeşidi ve alan olarak da en büyüğü burada yılda bir milyon civarında ziyaretçimiz var. Bunların büyük çoğunluğunu çocuklarımız oluşturuyor. Çocuklarımızın hayvanları görmesi, tanıması, onlar hakkında bilgilenmesi ve bir kısmına dokunabilmesi bu etkinlikte olduğu gibi resim, fotoğraf çekmesi sosyal aktivite mekanı olan bölgemizin önemini bir kez daha gösteriyor. Bu bölge, dünyada ender bulunan büyüklükteki İzmir kuş cennetini de içinde barındırıyor. Kuş cenneti 400 civarında kuş türünü barındırıyor ve flamingo adası var. Bu bölgede 15 bin civarında flamingo üredi. Doğal Yaşam Parkı'nın bitişiğinde 2 bin 500 dönüm piknik alanımız var. Bu bölgede üniversitemiz yoktu, Katip Çelebi Üniversitesi Çiğli sınırlarına taşındı, İzmir'in batısında Yüksek Teknoloji Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nin belirli bölümlerinin kampüsü var, Buca'da Dokuz Eylül'ün ana yerleşkesi var. Bornova'da Ege Üniversitesi'nin yerleşkesi var. Doğusu, batısı ve güneyinde üniversite olan bir kenttik Katip Çelebi'nin Çiğli'ye gelmesiyle kentin dört tarafında üniversite oldu. Üniversite bir kentin gelişmesinde çok önemli rol oynuyor. Ödül alan ve alamayıp iştirak eden çocuklarımızı canı yürekten kutluyorum. Şu anda bu Doğal Yaşam Parkımız 325 bin metrekare, bir kısmını daha büyüteceğiz. Yine bir o kadar rezerv alanımız var" dedi.

Haberin Devamı


BİN 106 ÖĞRENCİ KATILDI
Konuşmanın ardından Başkan Kocaoğlu, iki kategoride düzenlenen ve bin 106 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Daha sonra Başkan Kocaoğlu ve beraberindekiler çocuklarla resim sergisini gezdi.

Haberin Devamı

DOĞAL YAŞAM'IN RENKLERİ HAYALLERİNE YANSIDI
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Turan Enginoğlu ve heykeltıraş Tonguç Sercan'dan oluşan Seçici Kurul'un yaptığı zorlu elemenin ardından iki kategoride dereceye giren ilk 3 eser ile sergilemeye değer bulunan 50 eser belirlendi.
İlkokul kategorisinde Menemen Seyrek İlköğretim Okulu'ndan Buse Nur Toy, MEV Koleji'nden Önder Kaydırak, Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu'ndan Nilay Özkarakulak ilk 3 sırayı paylaştı. Ortaokul kategorisinde ise Ege İhracatçılar Birliği Ortaokulu'ndan Adil Selim Kapucu ve Şerif Remzi Ortaokulu'ndan Furkan Yılmaz ile İrfan Erdem Ortaokulu'ndan İklima Ağcadağ ilk 3 sırada yer aldı. Her iki kategoride dereceye giren ilk 3 eser sahibi, hem tablet hem de dizüstü bilgisayar olabilen ikisi bir arada notebookla ödüllendirildi.

 

BAKMADAN GEÇME!