Rektörler için meclis araştırması istedi

Güncelleme Tarihi:

Rektörler için meclis araştırması istedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 13:07

Rektörler için meclis araştırması istedi

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, devlet ve vakıf üniversitelerinde görev yapan akademik ve idari personelin ünvan yükselmelerinde uygulanan kriterlerin ve karşılaşılan sorunların araştırılarak tespit edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla meclis araştırması açılmasını istedi.

Son günlerde bazı üniversite rektörlerinin kamuoyuna gündem olmalarındaki eylem, söylem, tutum ve davranışlarını eleştiren CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, şunları söyledi:

“Rektörlerin akademik ve bilimsel başarılarının araştırılması gerekli. Hangi bilimsel araştırmayı, çalışmayı yapmışlardır, makaleleri nelerdir, yazdıkları kitaplar, verdikleri panel, sempozyum, konferanslar nelerdir? Rektörler ve diğer akademik unvan sahibi kişilerin yükselişleri hangi dönemlerde ve kimler tarafından sağlanmıştır ortaya konmalı. Aklın, bilimin, teknolojinin üreticileri olan bilim insanlarının kamuoyuna bu kavramların dışında soyut kavramlarla gündem olmaları, siyasetin vesayeti altında kalmaları, bu yönde söylem ve davranışlarla gündem olmamaları gerekir." 

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!