Rehavete kapılmayın

Güncelleme Tarihi:

Rehavete kapılmayın
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2021 15:36

1 yılı geride bıraktığımız Kovid-19 pandemisine ilişkin değerlendirmede bulunan İzmir Özel Sağlık Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kadir Biberoğlu, sağlık çalışanlarının fedakarca çalışmalarını yürüttüğünü, toplum olarak kurallara uyulması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Biberoğlu, okulların kısmen açılması, kafe ve restoran gibi mekanların da yeniden hizmet vermesiyle birlikte toplum genelinde bir normalleşme algısı oluştuğunu ama bunun kötü sonuçlara neden olabileceğini vurguladı. Kovid-19’un sağlık başta olmak üzere ekonomik ve sosyal sonuçlar doğurduğunu da kaydeden Prof. Dr. Kadir Biberoğlu, şöyle dedi:

FARKLI ETKİLİYOR
“Tüm dünyayı etkileyen pandemide mücadele dolu bir yılı geride bıraktık. Yaklaşık 3 milyon kişi enfekte olurken, 30 bine yakın canımızı kaybettik. Burada kurumlar kadar bireylere de önemli sorumluluk düşüyor. Hepatit B ve HIV virüsü gibi viral enfeksiyonlar zaman içinde genetik değişikliğe uğrar. Bu mutasyonlar sonucu virüs iyi yönde değişebileceği gibi daha bulaşıcı ve ölümcül hale de gelebilir. Aşılara karşı da direnç geliştirebilir. Biz hekimler olarak süreci olumsuz sonuçları olacak gibi değerlendirmek durumundayız. Bireyler yaşı, mesleği, bağışıklık durumu ve kronik rahatsızlıkları olup olmaması gibi durumlar nedeniyle bu virüsten farklı şekillerde etkilenebiliyor. Kimilerinde enfeksiyon olup semptomlar görülmezken, kimileri de yoğun bakıma yatabiliyor. Bu can kaybına kadar varan bir süreç. Bilim Kurulu’nun aldığı kurallara uymaya devam edilmezse tekrar kısıtlamaların artırılması ve yasaklar gündeme gelecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!