Prof. Dr. Hotar'dan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Hotardan önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2020 15:22

Prof. Dr. Hotar'dan önemli açıklamalar

Haberin Devamı

DOKUZ Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, 2019-2020 akademik yılı programı hakkında açıklamalarda bulunarak, yapılan çalışmaları anlattı. 

İzmir'deki basın kuruluşları temsilcileriyle buluşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, yapılan çalışmaları sıralayarak, "Aliağa'da belediye ile ortak yaptığımız meslek hastalıkları hastanesinin inşaatı sürüyor. Sağlık kampüsümüzü İnciraltı olarak planladık. Tıp fakültemizin yanına diş hekimliği fakültesini açıyoruz. Burada sağlık birimlerinin tamamını toplayacağız. Kiraz'daki veterinerlik fakültesinin kurulumu sonrasında eleştiri almıştık. Şimdi başarılı çalışmalar oluyor. Kız öğrencilerimizin sayısı 75'i buldu. Uzaktan eğitimi önümüzdeki dönem planlıyorduk ama YÖK'ün aldığı karara uymak zorundayız" dedi.

'PANDEMİ DÖNEMİNDE ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILDI'

Tıp fakültesinde pandemi sürecinde önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Prof. Dr. Hotar, "Şu anda vakalarda genel olarak artış var. Herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Beş olan hasta yatan sayımız 25'e çıktı.  Bu yüzden önlem alınması lazım. Maske, mesafe ve hijyene dikkat etmeliyiz. Ağır hasta sayımızda artış gözlemliyoruz. Kovid-19, sürecinde bilimsel çalışmalar ve ARGE'ye yönelik işler yaptık. Şu anda Dünya'da 100'den fazla ülke ile iş birliği içindeyiz ve akademik ortaklıklar içindeyiz. YÖK, bizi bu konuda pilot üniversite olarak kullanıyor" dedi.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNİ ANLATTI     

Güzel Sanatlar Fakültesi'nin yeniden yapılacağını söyleyen Prof. Dr. Hotar, yıkımı bir akademisyenin dilekçesi üzerine yaptıklarını belirterek, "Bir akademisyenimiz 'depreme dayanıklı mı' diye test istemiş. Sonrasında da bina için 'riskli' raporu çıktı. Biz de uygulamayı hayata geçirdik. İnciraltı'nda içinde sanat merkezinin olacağı, yeni bir bina yapacağız" dedi.  Üniversite'nin borç durumunu anlatan Prof. Dr. Hotar, "Bizim yıllık bütçemiz 1 milyar 75 milyon TL olarak belirlendi.  Yüzde 6,1'den yüzde 3'e kadar düşürdük. Kamu kurumu olan üniversitede ne bir lira fazla ödeyebilirsiniz ne de bir lira fazla para alabilirsiniz. Biz, 'maaşlarda kesinti yapıldı, ödemelerde eksikler var' gibi tartışmalar da yaşadık. Yapılan çalışmaların tamamı kanun ve yönetmeliklere uygundur" ifadelerini kullandı.

FOÇA'DAKİ TURİZM FAKÜLTESİ NEDEN TAŞINIYOR?

Foça'da bulunan turizm fakültesinin Buca Tınaztepe'ye taşınmasından sonra aynı uygulamanın Seferihisar'da faaliyet gösteren Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu için de geçerli olacağını ifade eden Prof. Dr. Hotar, "Foça'da öğrenciler kayıt sildirmeye başlamıştı. Eğer müdahale etmesiydik YÖK fakülteyi tamamen kapatabilirdi. Biz önlem aldık. Barınma ve ulaşım en önemli sorunlar arasında yer alıyor. Belediyenin Foça'da yurt için yıkım kararı vardı. Bu da başka bir sorun çıkarttı.  Sadece öğrenciler değil orada yaşayan idari personel bile taşınmak istiyor. Biz bu kararları akşam yatıp sabah almadık. Foça'daki var olan yurt gidince belediye başkanı dekanımız ile görüşmeler yaptı. Öneriler yerler SİT ve askeri alanlarda çıktı. Aynı durumu Seferihisar için de yaşıyoruz" dedi.

'MİNİMUM DERECEDE ETKİLENİYORUM'

CHP İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Atilla Sertel ve Mahir Polat hakkındaki şikayetinin üzerinden düzenlenen fezleke konusu ile isminin bazı konularda tartışılması hakkında konuşan Prof. Dr. Hotar, "Eskiden etkileniyordum, artık etkilenme oranım en aza indi. Benim için önemli olan görev kapsamındaki kişilerdir. Onun dışındaki kişileri zaten 'niye herhangi bir hastalıklı ruh haline girdiler' diye düşünüyorum. Pandemi süreci varken Dokuz Eylül'le yatıp kalkmak biraz sağlıklı ruh hali gibi gelmiyor. Herhalde o kişilerin misyonu o. Ancak böyle gündeme gelebiliyorlar ya da belki başka yerlere gitmek istiyorlar ve mesaj veriyorlar. Bizim zihniyetimiz de belli yaptıklarımız da belli. Zaman zaman o takım söylentilere hedef olmak da doğal. Meyve ağaç taşlanır diyoruz" açıklamasında bulundu.

Eda Ebru NANECİ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!