Prof. Dr. Arıboğan: En büyük başarı mutlu olabilmektir

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Arıboğan: En büyük başarı mutlu olabilmektir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 11:51

Prof. Dr. Arıboğan: En büyük başarı mutlu olabilmektir

Haberin Devamı

İZMİR İl Milli Eğitim Müdürlüğü “İlham Veren Buluşmalar" eğitim etkinliğinde Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ile öğrencileri buluşturdu. Arıboğan, lise öğrencilerine paranın tek başına başarı kriteri olmadığını söyleyerek, "En büyük başarı budur. Mutlu olabilmeyi başarmaktır" dedi.

Konak Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin ikinci  çalışmasında  Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ; Buca Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler  Lisesi, Urla Cengiz Aytmatov  Sosyal Bilimler Lisesi, İzmir Kız Lisesi'nden  öğrenciler ile  bir araya geldi. Prof. Dr. Arıboğan kendi yaşamından örnekler vererek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

"Ailemin  benden başarı odaklı bir beklentisi olmadı. Hatta annem liseyi bitirip karnemi götürdüğümde okulu aradı gerçekten bitirdim mi diye. Hayatın ne getireceği hiç belli olmaz. İnsan hayatında başarının nerede, nasıl geleceği hiç belli olmuyor. Başarı tek bir formül üzerinden gelmiyor. Sistem size bir takım değerler veriyor. Örneğin güzellik kavramı çağlar boyunca değişiklik göstermiştir. Eskiden biraz daha kilolu insan olmak güzellik kriterlerinin başında geliyordu. Günümüzde bize empoze edilen güzellik algısı üzerinden düşünmemiz ve buna göre tercihlerimizi yapmamızı istiyorlar. Başarı kriterleri sabit değildir. Kendinize ait başarı kriterlerinizi oluşturun. Para tek başına başarı kriteri değildir. Güzel bir aileye sahip olmak, sağlıklı ve huzurlu olmak, birileri için bir şeyler yapabilmek başkasını mutlu etmek büyük bir başarıdır aslında. İnsanın yaşadığı, çevresine pozitif ışık verebildiği her an büyük bir mutluluk vesilesidir. En büyük başarı budur. Mutlu olabilmeyi başarmaktır. Başarı hikayenizi kendiniz tayin edeceksiniz".

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!