Plastik cerrahlar İzmir’de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Plastik cerrahlar İzmir’de buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2023 13:45

Estetik Plastik Cerrahi Derneği tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Non İnvaziv Yüz Estetiği Uzman Okulu ve Kadavra Kursu’ ile ‘Yüz Estetik Cerrahisi Uzman Okulu ve Kadavra Kursu’, Ege Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Non İnvaziv Yüz Estetiği Uzman Okulu ve Kadavra Kursu’na Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen 60 plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı; ‘Yüz Estetik Cerrahisi ve Kadavra Kursu’na ise 20 plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı katıldı. Üç gün süren bilimsel toplantılarda alanında uzman 25 plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı, katılımcılara teorik, uygulamalı ve kadavra üzerinde eğitimler verdi.

Plastik cerrahlar İzmir’de buluştu

Prof. Dr. Yiğit Tiftikçioğlu

TEORİK VE KLİNİK UYGULAMA

Toplantılar hakkında bilgiler veren Kurs Başkanı, Estetik Plastik Cerrahi Derneği Bilimsel İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yiğit Tiftikçioğlu, her yıl İstanbul’da düzenledikleri uzman okullarını bu yıl İzmir’de Ege Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirmekten mutlu olduklarını söyledi. Prof. Dr. Yiğit Tiftikçioğlu, Non İnvaziv Yüz Estetiği Uzman Okulu ve Kadavra Kursu’nun 5-6 Mayıs, Yüz Estetik Cerrahisi ve Kadavra Kursu’nun ise 6-7 Mayıs’ta Ege Üniversitesi Anatomi Ana Bilim Dalı’nda gerçekleştirildiğini belirtti. Her iki bilimsel toplantının ilk gününde teorik bilgiler ve klinik uygulamalar gerçekleştirildiğini ifade eden Tiftikçioğlu, ikinci günde ise kadavra üzerinde eğitimler verildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Plastik cerrahlar İzmir’de buluştu

Op. Dr. Serdar Eren, Op. Dr. Erhan Eryılmaz, Prof. Dr. Yiğit Tiftikçioğlu ve Prof. Dr. Erdem Tezel.

 

MESLEKİ GELİŞİME KATKI

Bilimsel toplantıların amaçları hakkında bilgiler veren Tiftikcioğlu, şöyle dedi: “Yüz estetik cerrahisi ve kadavra kursundaki amacımız, yeni uzmanlığını almış bir plastik cerrah meslektaşımızın komplike ameliyatları ve yüz germe operasyonlarını daha rahat ve daha güvenli şekilde yapabilecek hale gelmesini sağlamak. Minimal invaziv estetik işlemler kursundaki amacımız ise günümüzde çok yaygınlaşan, genelde basit bir şey gibi düşünülen, ama pek çok riskleri de barındıran dolgu, botoks ve benzeri uygulamaların daha güvenli ve daha iyi kalitede yapılmasını sağlamak.”

 

Haberin Devamı

DEĞERLİ HOCALAR KATILDI

Üç gün süren eğitimlerde katılımcılarla çok faydalı bilgilerin paylaşıldığını belirten Tiftikçioğlu, “Eğitimlerimize katılan meslektaşlarımız ve hocalarımızla oldukça keyifli geçen bir kurs sürecini tamamladık. Bu kapsamda çok değerli hocalarımız, katılımcılara önemli bilgiler verdi. Eğitimlerimizde katılımcı sayısını sınırlı tutuyoruz. Çünkü özellikle kadavra üzerinde verilen eğitimler bire bir olacak şekilde gerçekleştirildi. Ayrıca toplantılarımızın ilk gününe Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün ile Estetik Plastik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Reha Yavuzer de katılarak birer konuşma yaptı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!