Piri Reis’ten 25 yılda büyük başarı

Güncelleme Tarihi:

Piri Reis’ten 25 yılda büyük başarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2023 05:19

Özel Piri Reis Okulları Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in izinde geçirdiği 25 yıla, dünya vatandaşı olarak yetişen ve dünyanın dört bir yanına dağılan 941 mezun sığdırdı.

Haberin Devamı

 

Öğrencilerin akademik başarı uğruna çocukluklarından geri kalmadıkları, çağın koşullarına göre eğitim aldıkları bir okul olma hayaliyle 25 yıl önce yolculuğuna başlayan Özel Piri Reis Okulları çeyrek asırlık serüvenini dünya vatandaşı olarak yetişen bin’e yakın öğrenci ile renklendirdi.

Piri Reis’ten 25 yılda büyük başarı

Mutlu çocuk mutlu insan
Eğitim anlayışını “mutluluk” kavramının çevresinde şekillendirdiklerini ifade eden Özel Piri Reis Okulları Genel Müdürü Sabrina Ataseven, “Piri Reis olarak biz öğrencilerimiz başta olmak üzere ailemizin tüm fertlerinin mutlu olmasını istiyoruz. Mutluluk başarıyı getirir ancak her başarı mutluluk getirmeyebilir. Bu nedenle okullarımızda öğrencilerin spordan, sanattan, sosyal hayattan ödün vermeden öğrenebilecekleri bir ortam yaratmaya özen gösteriyoruz. En temel hedefimiz dünyanın neresine giderse gitsin kendini rahatlıkla ifade edebilen mutlu bireyler yetiştirmek. Bunu da Fransızca ve İngilizceyi kültürleri ile birlikte öğreterek gerçekleştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yolculuk devam edecek
Özel Piri Reis Okulları için eğitimin “bilgi aktarımı”, başarının ise “sınav kazanmak” olmadığını anlatan Ataseven, “25 yıl önce çevresine ve dünya sorunlarına duyarlı, duygusal zekası gelişmiş, özgür düşünen, bilinçli, araştıran, sorgulayan, sorumluluk sahibi dünya vatandaşı öğrenciler yetiştirmek amacıyla yola çıktık. Geldiğimiz noktada, mezunlarımıza baktığımızda 25 yıl önce belirlediğimiz hedefin ne kadar isabetli olduğunu görüyoruz. Köklü geleneğimizden aldığımız güçle önümüze yeni bir hedef koyduk. Bu hedef, bizi olduğumuz yerden çok daha ileri seviyeye taşıyacak bir lise. Güzelbahçe’de Ekonomi Üniversitesi’nin arazisinin yanında 29 dönüm üzerine kurulacak lise kampüsünün çalışmaları büyük bir hızla sürüyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!