Penis büyütme ameliyatları hakkında bilinmesi gerekenler

Güncelleme Tarihi:

Penis büyütme ameliyatları hakkında bilinmesi gerekenler
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2024 02:36

 Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cenk Melikoğlu, penis boyundaki küçüklük ve şekil bozukluklarının erkeklerin özgüven sorunları yaşamasına neden olabildiğini belirterek, özellikle 40 yaşın üzerindeki erkeklerin yaşadığı cinsel problemlerin penis büyütme ameliyatları ile çözüme kavuşturabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

 

 

Penisteki şekil bozukluklarının erkeklerin özgüven sorunları yaşamalarına neden olabildiğini belirten Melikoğlu, “Bu problemler kimi zaman cinsel ilişkiyi fiziksel olarak engelleyebilir. Penisin boyutları nedeniyle partner memnuniyeti sağlayamayan, cinsel ilişki sırasında tatmin olamayan, penisin inceliği ve kısalığı nedeniyle özgüven sorunları yaşayan erkeklere penis büyütme ameliyatı uygulanabilir. Penis büyütme ameliyatı penisin hem uzatıldığı hem de kalınlaştırıldığı kombine bir cerrahidir. Bu cerrahi penis gelişiminin tamamlanmasının ardından, genel sağlık durumu uygun olan tüm erkeklere güvenle uygulanabilir” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

4-5 SANTİM BÜYÜME SAĞLANABİLİYOR

 

Penis büyütme ameliyatlarıyla ortalama 4-5 santimetre uzama sağlanabildiğini kaydeden Melikoğlu, “Yağ grefti uygulaması, kalınlaştırma ile birlikte yapıldığında penis büyüklüğünde önemli bir fark olur. Uzatma ile kalınlaştırmanın mutlaka birlikte yapılmasını öneriyoruz” dedi.

Ameliyatın yaklaşık 2 saat sürdüğünü kaydeden Melikoğlu, şu bilgileri verdi: “Ameliyattan sonra ağrı kesicilere yanıt veren ağrılar nadiren görülebilir. Hasta operasyon sonrası sosyal aktivitelerine rahatlıkla devam edebilirler. Dikişler kendiliğinden eriyen ipliklerle atıldığından hasta işlem sonrası evine dönebilir ve hava yolu ile seyahat edebilir. Uzatma için penisin asıcı bağını yüzde 80 serbestliyoruz. Böylece içeride leğen kemiğinin orta kısmına yapışık olan penis dokusu dışarı doğru kayar ve böylece dolaylı yoldan bir uzama olur. Penis çevresine göbekten alınan yağ dokusu ile kalınlaştırma sağlıyoruz.”

 

AMELİYAT KİMLERE YAPILABİLİR?

 

Bu ameliyatı 18 yaş üzeri herkesin olabileceğini kaydeden Melikoğlu, “Penis büyütme ameliyatı için başvuran hastaların yüzde 95’i 40 yaş üzerinde ve en az 2 çocuğu olan evli erkekler oluyor. Bu ameliyatlarda memnuniyet oranı çok yüksek olduğundan ikinci kez kalınlaştırma için gelen hastalar da olabilmektedir. Bu ameliyat artık tekniği oturmuş bir ameliyattır ve hiç bir yan etkisi yoktur. Kısırlığa yol açmaz, cinsel hayatı etkilemez, hissiyatı bozmaz, ereksiyonu etkilemez. Sadece hastalara operasyon sonrası 4 hafta cinsel yaşamdan uzak durmalarını öneriyoruz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!