Pekdaş, "Kent planına bakan yok"

Güncelleme Tarihi:

Pekdaş, Kent planına bakan yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 10:35

Pekdaş, "Kent planına bakan yok"

Haberin Devamı

KONAK Belediye Başkanı Sema Pekdaş, AK Parti Hükümeti döneminde Özelleştirme İdaresi, Karayolları Gene Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere 17-18 farklı kuruma plan yapma yetkisi verildiğini belirterek, "Kent planına uyumlu uyumsuz mu bakan yok" dedi.

Konak Belediye Meclisi ktoplantısı CHP ve AK Parti Grupları'nın ülke gündemiyle ilgili konuları Meclis'te konuşmama, tartışmama kararı aldıkları açıklamasıyla olumlu bir havada başladı. Nisan ayı oturumunda Türkiye gündemindeki konularla ilgili çıkan tartışmada ak Parti Grubu toplantıyı terk etmesi nedeniyle böyle bir uzlaşmaya varıldı. Meclis toplantısındaki olumlu hava kısa sürdü. Önce belediye ait 42 metrekarelik alanın büyük hissedara satışıyla ilgili karar tartışma yarattı. AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, "Bu mecliste eskiden beri 40 metrekare, 5 metrekare yerler satılıyor. Bu yerler satılıyor ama nereye satılıyor, kime satılıyor? Birilerine peşkeş mi çekiliyor" dedi. Buna CHP'liler tepki gösterdi. Başkan Pekdaş, "Biz bir kamu görevi yapıyoruz. Hepimiz bu görevi çeşitli alanlarda yapıyoruz. Bu işleri yaparken kanuna uygun yapmamız gerekiyor. Yetkimiz kanuna dayanır. Denetleme yolu hukuka açıktır. Biz buraya millete eziyet çektirmek için gelmedik. Sorunları çözmek için çalışmalar yapılıyor. Meyve veren ağaç taşlanır. Gereken çalışmalar yapılıyor. Biz kendimize de bürokratlara da güveniyoruz. Değer tespiti yapılarak meclise sunuluyor. Bu işlemler şeffaf, aleni bir şekilde yapılıyor. Biz bunların hesabını her zamana veririz. Burada bir şaibe yaratmak doğru değildir" dedi. Satış kararı oyçokluğuyla alındı.

ÇINARLI'DAKİ ESKİ ÖZEL İDARE BİNASI CAMİ ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Meclis toplantısındaki ikinci tartışma İzmir gündemindeki protokol camii yeri konusunda yaşandı. Danıştay 6. Dairesi'nin kararıyla Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun resmi tesis alanından emsal 3.5 imar hakkıyla Merkezi İş Alanına dönüştüren planının yürütmesini durdurduğu Karayolları'nın Çınarlı'daki eski muayene istasyonu alanını cami alanı belirme kararı öncesi AK Parti grup Sözcüsü Ömür Şanlı, "Siz bizim buraya hayır dememizi istiyorsunuz ama biz hayır demeyeceğiz. Başkanımın içinden gelmiş, cami yapmak istiyor, bırakalım yapsın" dedi.

Toplantıda, Hükümetin kente dair konuları belediyelere değil, bakanlıklara bağlı il müdürlükleri gibi birçok kuruma sevk ederek meclisin hiçe sayıldığını söyleyen Pekdaş "Maalesef bu Hükümet döneminde plan yapma yetkisi Özelleştirme İdaresi, Karayolları Gene Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere 17-18 farklı kuruma verildi. Biz de diyoruz ki Çınarlı Özelleştirme İdaresi'nin planında mahkeme yürütmeyi durdurdu. Kentin gelişme alanında ibadet alanı olarak burası çok uygun. Bunu da değerlendirin" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çınarlı'daki İl Özel İdaresi eski bina arazisiyle ilgili planlarda alanı dini tesise çeviren değişiklik yapmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi de Özel İdare'nin tüm görevlerini üstlenmesini dayanarak göstererek, alanın belediyeye tahsis edilmesi gerektiği gerekçesiyle aynı alanı belediye hizmet alanı, park ve yaya yolu olarak planladı. Hem bakanlık hem belediyenin planları aynı süreçte askıya çıktı. Büyükşehir Belediyesi Bakanlık planının iptali için dava açtı. Askıdan en son Büyükşehir Belediyesi'nin planı indiği için bu plan geçerliliğini korudu. Ancak, Bakanlık aynı planı yeniden yaptı. Ardından, Konak Beldeiyesi'nin eski araç muayene istasyonuyla ilgili kararı alındı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!