Pandemiye festival molası

Güncelleme Tarihi:

Pandemiye festival molası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2021 04:00

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Dünyanın her yerinde incir var.İzmir dendiğinde tarımsal ürünlerin başında incir gelir. Ama Payamlı incirifarklı. Bardacığın tescilli yetiştiği yer Güzelbahçe Payamlı bardacığı” dedi.

Haberin Devamı

GÜZELBAHÇE Belediyesi’nin düzenlediği 8. Payamlı Bardacık Festivali, büyük bir ilgiyle gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle yapılamayan festival iki gün sürdü. Festivalin ilk gününde en kaliteli bardacık seçildi, davetliler üreticilerin bardacık, üzüm ve badem başta olmak üzere birçok ürün satın aldı. Festivale iş ve siyaset dünyasından çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı. CHP İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Tacettin Bayır, Kani Beko, Bedri Serter ve Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İl Sekreter Fulya Alçay, CHP İl Başkan Yardımcısı Yasemin Menokan, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, İYİ Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Afet Albaş, CHP ve İYİ Parti Güzelbahçe ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ile Payamlı Muhtarı Ersin Ergin’in yer aldığı festival, top atışı ve kortejle başladı.

Haberin Devamı

TESCİLLİ YETİŞTİĞİ YER

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Dünyanın her yerinde incir var. İzmir dendiğinde tarımsal ürünlerin başında incir gelir. Ama bu incir farklı. Bu incir dünyada pazarlandığı gibi kuru olarak satışını yapmazsınız. Yaş incir olarak size bardacığı tavsiye ediyoruz ama bununda en kalitelisini Payamlı’da yemenizi öneriyoruz. İzmir’in birçok ilçesinde bardacık yetişiyor, Güzelbahçe’nin ovasında da yetişiyor. Seferihisar, Urla’da yetişiyor ama bardacığın tescilli yetiştiği yer Güzelbahçe Payamlı bardacığıdır. Biz de köylümüzün bu ürününü daha iyi tanıtması için bu festivali yaptık ve köylümüzün ürününü satın alıyoruz. Tabi tek desteğimiz bu değil birçok konuda desteğimiz var. Bu hafta talimatı Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze verdim. Yetiştirdiğiniz her bardacık fidanını kooperatifimiz aracılığıyla alacağız ve tekrar siz köylülerimize dağıtacağız. Bardacık Payamlı’da yetişmeli, kendi özünde büyüyüp buradaki marka değerini korumalıdır" dedi.

BAŞKANLIĞINI Has Ajans Kurucusu ve gazeteci Harun Aygün’ün yaptığı ve Belediye meclis üyesi Memet Eren, Yazar Canan Tan, Sanatçı Onur Akın, iş insanı Remzi Pekün, Çamlı Köyü Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Gurbet Çevik, Yelki Girişimci Kadınlar Üretimi ve İşletme Kooperatifi Başkanı Eda Filiz Yaşoğlu ve Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan’dan oluşan jüri, 17 üreticinin ürününü değerlendirdi. Bu yıl dokuz üretici altınla ödüllendirildi. Özel Gaziemir Akut Kalp Damar Hastanesi ve iş insanı Remzi Pekün’ün sponsorluğunda yarışmacıların ödülleri verildi. Yarışma sonucunda, Hacer Tekin birinciliği kazandı. Batuhan Gür ikinci, Hatice Acar üçüncü, Emine Ergin, Veysel Ekinci beşinci, Sözer Dalyan altıncı, Egemen Çetin yedinci, Hüseyin Dalyan sekizinci ve Halit Çınar dokuzuncu oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!