Pandemide göz hastalıkları arttı

Güncelleme Tarihi:

Pandemide göz hastalıkları arttı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2021 08:14

Pandemi öncesi günlük ortalaması 4 saat olan cep telefonu, TV, bilgisayar gibi teknolojik cihazların kullanımının günümüzde 8 saati aşması göz hastalıklarını da beraberinde getiriyor.

Haberin Devamı

Kovid nedeniyle evlere kapanan insanların teknoloji bağımlılığının arttığını dile getiren Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nden Opr. Dr. Hanife Öztürk Kahraman, uzun süre ekrana bakmanın göz kuruluğu oluşturabildiğine dikkat çekti. Dr. Kahraman, “Göz kuruluğundan kaynaklanan batma, yanma, yorgunluk, aniden sulanma gibi şikayetlerle başvuran hastalar için suni gözyaşı, gözyaşı ritmini artırıcı damlalar ve gözyaşı kanallarına tıkaç koyma yöntemlerinden oluşan tedavi uyguluyoruz” dedi.

DAMLA TEDAVİSİ

Göz kuruluğunun yalnızca ekrana bakma süresi ve mevsimsel olarak ortaya çıkmadığını kaydeden Opr. Dr. Hanife Öztürk Kahraman, “Romatizmal hastalıklar, tiroid bazlı ilaçlar ve gençlerin kullandığı bazı sivilce ilaçları da kuruluk seviyesini artırabiliyor” diye konuştu. Özellikle ilkbahar ve sonbaharda görülen alerjik konjonktiviti, polen, güneş ışığı, ev tozları ve evcil hayvanlar gibi unsurların tetiklediğini dile getiren Dr. Kahraman, bu rahatsızlık için de damla tedavisi uygulandığı bilgisini verdi. Gözleri su, elleri de sabunlu suyla yıkamanın alerjinin getirdiği etkileri azalttığına işaret eden Opr. Dr. Hanife Öztürk Kahraman, gözleri kaşıma ve ovuşturmanın sağlık açısından doğru olmadığını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!