Özgür Bolat: "Çocukları sadece sevin"

Güncelleme Tarihi:

Özgür Bolat: Çocukları sadece sevin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 09:59

Özgür Bolat: "Çocukları sadece sevin"

Haberin Devamı

MESLEKİ Gelişim Akademisi İzmirli öğretmenler ile Yrd. Doç. Dr. Hakan Toytok ve Özgür Bolat'ı buluşturdu. Toytok, 'Mesleki Farkındalık' konusunda seminer verdi. Eğitmen Özgür Bolat ise 'Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir' başlığı altında bilgiler verdi. Bolat, anne babaların çocuklarını gün içerisinde farkında olmadan en az yedi defa eleştirdiklerini belirterek, "Çocukları sadece sevin" dedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü 'Mesleki Gelişim Akademisi' seminerlerinde Yrd. Doç. Dr. Hakan Toytok müdürlük binasındaki 15 Temmuz Şehitler Salonu'nda, Eğitmen Özgür Bolat ise Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde öğretmenlerle bir araya geldi. 'Mesleki farkındalık' konusunda seminer veren Toytok, bilmekten daha önemlisinin merak etmek olduğuna vurgu yaparak, eğitimcilerin öğrenciler üzerinde öğrenme merakı oluşturması gerektiğini söyledi. Öğrencinin başarılı olması için merak etme, arzu etme, inanma, planlı olma ve gayret gösterme duygularının oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Mutluluk ve başarının formüllerini veren Toytok, "Sorunların üstüne gitmeliyiz, kendimizi tanımalıyız, değişimi ertelememeliyiz ve gerekli donanımı kazanmalıyız" dedi.

Toytok'un ardından Eğitmen Özgür Bolat ise 'Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir' konulu seminer verdi. Eğitimcilere sorular yönelterek interaktif bir seminer gerçekleştiren Bolat, şımaran çocuğun sevginin bir daha gelmeyeceğini düşündüğü için böyle davrandığını belirterek, "Gerçek sevgide koşul yoktur. Bizler çocuklarımıza 'takdir alırsan şunu alırım, uslu durursan böyle yaparım' gibi şartlar koyarak çocuğumuza onu koşullu sendiğimizi söylüyoruz" dedi. Ödül vermenin yapay bir sevgi olduğunu söyleyen Bolat mutluluğun özünde kabul görme duygusu olduğunu ifade etti. Okula gitmek istemeyen çocukların en büyük sorunun okulda kabul görememe olduğunu belirten Bolat, anne babaların çocuklarını gün içerisinde farkında olmadan en az yedi defa eleştirdiklerini söyledi.

OECD raporuna göre Türkiye'de çocukların yüzde 60 oranında kaygılı olduğunu söyleyen Bolat, "Çocuklar, başarısız olursam değer görmeyeceğim kaygısı yaşıyorlar. Hiçbir insan sizde duygu yaratmaz, sizde olan duyguyu tetikler. Gerçek sevgide ödül yoktur. Çocukları sadece sevin" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise İzmir'de öğretmenlerin eğitimlere gösterdiği yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Öğretmenlerimizin kendileri geliştirebilmek için yoğun ilgi göstermesi beni memnun etti" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!