Özel Salihli Hastanesi 30 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Özel Salihli Hastanesi 30 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 14:49

2 Mayıs 1992 yılında dönemin Sağlık Bakanı Yıldırım Aktuna tarafından açılışı yapılan ve Manisa'nın ilk özel hastanesi olan Özel Salihli Hastanesi tarafından, kuruluşunun 30. yılı dolayısıyla Lidya Sardes Hotel'de balo düzenlendi.Hastanenin kurucu ortaklarının yanı sıra, tüm doktor ve sağlık kadrosunun yer aldığı kutlama balosunda, hastanenin 30 yıllık geçmişi anlatıldı, duygusal anlar yaşandı.

Haberin Devamı


Gecede konuşan Özel Salihli Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Hakan Duran “5 büyük insan iyi ki bir araya geldiler iyi ki bu hastaneyi kurdular” derken Özel Salihli Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Operatör Doktor Turgut Yenidünya “Özel Salihli Hastanesi olarak Salihli’de bir ağabey gibi her zaman her konuda üzerine düşen ne varsa yaptı, bundan sonra da yapmaya devam edecektir” dedi.
Programın açılış konuşmasını Özel Salihli Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Yenidünya yaptı.
Yenidünya konuşmasında “Bugün kalabalık bir aile ortamında sizlerle bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduk. Bugün hastanemizin hizmete açılışının 30. yılını kutluyoruz” dedi.
“Hastane olarak çocukluk ve ergenlik dönemini geride bırakarak olgunluğa oluşmuş bir topluluk haline geldik” diyen Yenidünya, şöyle konuştu.

Haberin Devamı

Özel Salihli Hastanesi 30 yaşında

NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR
“1990 yılında temelini attığımız hastanemiz, 2 Mayıs 1992 yılında dönemin Sağlık Bakanı Doktor Yıldırım Aktuna’nın katılımıyla hizmete açıldı. Biz bu hastaneyi yürekten seven, kucaklayan ve benimseyen kadrolarız. Hastanemizi büyük bir sevgiyle Salihli halkının hizmetine sunduk. Bu hastanede görev alan kadrolar olarak doktorluk mesleğimizin yanı sıra kendimizi sosyal içerikli çalışmalara da adadık. Bir çok sivil toplum kuruluşunda görev alarak önemli çalışmalara, projelere imza attık” dedi.

 

Özel Salihli Hastanesi 30 yaşında

Özel Salihli Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Hakan Duran

 

SALİHLİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ
Yenidünya, sözlerine şöyle devam etti.
“Bugün 30. yılını kutlayan hastanemiz, bir aşamadan geçerek bugünlere geldi. 1990 yılında hastanemizin temelini attık, 2 Mayıs 1992 yılında hizmete sunduk. 2. aşamada ise 1996 yılında hastanemizi bir kademe daha büyüttük. 2007 yılında ise bir ek bina daha yaparak önemli bir atılıma imza attık. 2015 yılında da büyüme stratejimiz devam etti. Bugün geldiğimiz noktada 200’ün üzerinde çalışan bir aile durumuna geldik. Hastanemiz, her zaman Salihli’de bir merkez olmuştur. Ne kadar gurur duysak azdır. Özel Salihli Hastanesi olarak Salihli’de bir ağabey gibi, her zaman her konuda üzerimize düşen ne varsa yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Özel Salihli Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Hakan Duran ise “Çok zor günler geçirdik. Savaşlar, salgınlar bir çok kötü günlere şahit olduk. Ama ne olursa olsun her zaman dimdik ayakta kaldık.” Dedi.
Duran “Bu gece bizim için gerçekten çok önemli. Bundan tam 30 yıl önce Operatör Doktor Cengiz Aykan, Operatör Doktor Ferit Yunusoğlu, Operatör Doktor İbrahim Kocabıyık, Operatör Doktor Turgut Yenidünya ve Operatör Doktor Tülay Kocabıyık’tan oluşan 5 büyük insan iyi ki bir araya geldiler. İyi ki bu hastaneyi kurdular ve iyi ki varlar… Ben, bu 30 yıllık serüvene hastanemizin 15. yılında yani filmin tam arasında Nöroloji Uzmanı Uzman Doktor Ömer Yalınbaş ile birlikte dahil olduk ve bu hastanenin yüküne omuz vermeye başladık. Sağlık sektörü çok zor bir sektördür. Burada biz çalışanlar kadar bizim sıkıntılarımızı, kahırlarımızı çeken başta kendi ailem olmak üzere bütün sağlık çalışanlarının ailelerine de şükranlarımı sunuyorum. Ayıca hastanemizin kurulduğu günden buyana başta hekimlerimiz, hemşirelerimiz, ebelerimiz, laborantlarımız, teknisyenlerimiz, yardımcı personelimiz, Bütün hepsi gerçekten canla başla çok özenli bir şekilde çalışıyorlar. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 30 yıllık süreç içerisinde gerçekten inişli çıkışlı her türlü sıkıntının yaşandığı günlere şahit olduk. Ama ne olursa olsun her zaman dimdik ayakta kaldık. Bu hastane 30 yıllık süreçte o kadar büyük ve önemli şeyleri başardık ki… Hastanemizdeki bütün çalışanlarımızla birlikte 40. yıl hedefi olarak bütün zincirlerimizi kırarak “hastane zincirleri kuracağız” diyorum.” Dedi.
Kurucu ortaklara çeşitli hediyelerin takdim edildiği gecede yine kurucu ortakların da katılımıyla 30. Yıl pastası kesildi. 30. yıl balosu canlı müzik eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!