Oyun, eğlence ve eğitim bir arada

Güncelleme Tarihi:

Oyun, eğlence ve eğitim bir arada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2024 04:55

Güzelbahçe Yelki’de çocuklariçin yeni bir sosyalleşme alanısunan Play Nature’s, 12-48ay aralığındaki çocukları okulöncesi eğitime hazırlıyor.

Haberin Devamı

Çeşitli oyunlar ve aktivitelerle eğitimi birleştiren Play Nature’s, çocukların ebeveynleriyle birlikte kendi yaş gruplarıyla vakit geçirerek okul öncesi eğitime hazırlanmalarına katkı sağlıyor. Okul öncesi öğretmenliği lisans eğitiminin ardından Ege Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamlayan Tuğçe Yılmaz tarafından hayata geçirilen Play Nature’s, çocuklar için yeni bir sosyalleşme alanı sunuyor. Anne olmasının Play Nature’s’ı oluşturma fikrinde en büyük etken olduğunu söyleyen Tuğçe Yılmaz, “Merkezimizde 12-48 ay aralığındaki çocuklarımıza gelişimsel oyun grupları düzenliyor ve danışmanlık hizmeti veriyoruz” diye konuştu.

SOSYALLEŞME ALANI

Yaklaşık iki sene önce Play Nature’s’ı hayata geçirdiklerini söyleyen Tuğçe Yılmaz, “Yurtdışında Play Date olarak geçen okul öncesi hazırlık, aslında çocukların sosyalleşmesi için büyük bir fırsat sunuyor. Eskiden çocuklar sokaklarda kendi yaş gruplarıyla vakit geçiriyordu. Ancak günümüzde şehirleşmeyle birlikte sokakta oyun oynayan çocuklar oldukça azaldı. Biz çocuklara burada kendi yaş gruplarıyla sosyalleşme ve eğlenme imkanı sunuyoruz. Çocuklar burada kendi yaş gruplarıyla vakit geçirerek kendilerini daha mutlu ve özgüvenli hissediyor. Öte yandan sadece çocuklara değil ailelere de çeşitli eğitimler veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

MONTESSORI VE WALDORF EĞİTİM SİSTEMLERİ

Montessori ve Waldorf eğitim sistemlerinden yararlandıklarını belirten Tuğçe Yılmaz, şu bilgileri verdi: “Montessori eğitimi, çocukların kendilerini keşfetmelerine ve özgürce öğrenmelerine olanak tanıyan bir eğitim yöntemi. Waldorf eğitim sisteminin de amacı çocuğa tam bilgiye ulaşması için düşünerek, hissederek, yaparak, yaşayarak öğrenme yolu sunmaktır. Bunun için öncelik duyusal-ruhsal gelişimin desteklenmesidir. Duyusal gelişim desteklenirken amaç çocuğun başarısı değil mutluluğudur. Play Nature’s içinde akışımızı planlarken bu amaç doğrultusunda seçtiğimiz etkinlikler ve duyusal oyunlarla Waldorf ve Montessori yaklaşımını olabildiğince yansıtmaya çalışıyor ve materyallerimizi doğal ürünlerden seçmeye çalışıyoruz.”

HER HAFTA FARKLI TEMA

Haberin Devamı

Öncelikle çocukları tanımak için randevu vererek merkeze çağırdıklarını dile getiren Tuğçe Yılmaz, şöyle devam etti: “Burada çocuğun her gelişim alanını değerlendiriyoruz. Hangi gruba uygun olduğunu planlıyoruz. Çocukların anaokuluna sağlıklı bir ayrışma ile hazırlamak öncelikli amacımız. Bu kapsamda çocuklarımız ile uygulayacağımız temaları ve etkinlikleri yıllık olarak planlıyoruz. Aynı zamanda çocuklarımız ile gelişim takibi yapıyoruz. Her hafta farklı tema uyguluyoruz. Çocukların gelişimlerine uygun müzik ve ritim, sanat, duyusal oyun ve hareketli oyun şeklinde 40 - 90 dakika arasında süren eğitim sürecimiz var. Tüm bu etkinliklerde çocuklara iki okul öncesi öğretmeni eşlik ediyor. Gruplarımız 12-18, 18-24, 24-36 ve 36-48 ay aralığından oluşuyor. Her gruptaki çocuklarla haftada 2 gün bir araya geliyoruz. 12 aydan itibaren ebeveynli gruplarımızla başlıyoruz. Çocukları gelişimine göre takip edip 3 yaştan sonra ebeveynsiz gruplara alıyoruz. Haftanın 3 günü ebeveynsiz olarak gelişimsel oyun gruplarımızı sürdürüyoruz. Çocuklarımız anaokuluna başlamaya hazır olduğunda ise ebeveynlerimize anaokulu seçimi konusunda da danışmanlık yapıyoruz. Minimum 4 haftalık kayıtlar alıyoruz. Gruplarımız en fazla 8 kişiden oluşuyor. Bir kurumuz 4 hafta sürüyor ve kur bitiminde aileye bir gelişim raporu sunuyoruz.”

TUĞCE YILMAZ KİMDİR?

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Tuğçe Yılmaz, Ege Üniversitesi’nde Okul Öncesi Öğretmenliği alanında yüksek lisansını tamamladı. 15 yıl boyunca çeşitli devlet okulları ve özel okullarda okul öncesi öğretmenliği ve yöneticiliği görevlerinde bulundu. Anne olmasının ardından çalışma hayatına ara veren Tuğçe Yılmaz, 2022 yılında Play Nature’s’ı hayata geçirdi. Tuğçe Yılmaz evli ve bir çocuk annesidir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!