Organ bağışı seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Organ bağışı seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2016 09:30

Organ bağışı seferberliği

Haberin Devamı

İZMİR Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası'nda toplumda farkındalık yaratmak için düzenlediği etkinliğe İzmir Motosiklet Kulubü, İzmir Volkswagen Sevenler Derneği ve İzmir Bisiklet Derneği üyeleri de destek verdi.



Organ bağışı konusuda farkındalık yaratmak için düzenlen etkinlik Gündoğdu Meydanı'nda adeta bir festival havası yarattı. Sağlıklı yaşam araçları ile İzmirliler'e 'Organ bağışı hayattır' broşürleri dağıtıldı. Etkeniilğe katılanlar organ bağışı için bestelenen umut şarkısını birlikte söyledi. İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur, Türkiye'de 25 bin, İzmir'de 4 bin kişinin organ bağşı beklediğini belirterek, "Bu rakamların yanı sıra şu anda ilaç tedavisi gören beklemeye aday 50 bin kişi daha var. Her yıl 2 bin insan bağış beklerken ölüyor. Bedenler toprak olmasın, yaşam bulsun" dedi. Organ bağışında bulunulması çağrısı yaptı. İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu da "Hem hareketli yaşam hem de organ bağışı konusunda toplumda farkındalık yaratarak hayat kurtarıyoruz" diye konuştu.



Etkinliğe katılanlar, vosvos olarak bilinen Volkwagen otomobillerle şehir turu attı. Motosiklet ve bisikletliler de şehir turu yaptı.



Mustafa OĞUZ / İZMİR, (DHA)



FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!