“Organ bağışı için” pedal çevirdiler

Güncelleme Tarihi:

“Organ bağışı için” pedal çevirdiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 17:13

- İzmir İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarından oluşan “İzmir Sağlık Müdürlüğü Bisiklet Grubu” İSM-BİS bisikletlerin pedallarını “organ nakli için” çevirdiler

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - İzmir İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarının oluşturduğu “İzmir Sağlık Müdürlüğü Bisiklet Grubu” İSM-BİS "organ nakline ve bağışına dikkati çekmek" için pedal çevirdi.

Göztepe İskelesi önünde toplanan İSM-BİS üyesi bisikletciler, 112 Sağlık ekibi ve bisikletli polisler eşliğinde, sahil bandında oluşturulan bisiklet yolundan Gündoğdu Meydanı'na geldi.

Grup tarafından Konak ve Gündoğdu meydanlarında organ bağışı ile ilgili çeşitli broşürler dağıtılarak, bu konuda vatandaşlar bilgilendirildi.

İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ayhan İzzettinoğlu, sağlık müdürlüğünde görev yapanlardan bisiklet grubu oluşturduklarını ve sağlıkla ilgili çeşitli konulara dikkati çekmek için etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Bugünkü etkinliğin amacının organ naklinin ve bağışının önemine dikkati çekmek olduğunu bildiren İzzettinoğlu, "En büyük hedefimiz hareketli yaşamı benimsetmek. Organ bağışı konusunda toplumsal farkındalık ve duyarlılık oluşturmak. Sağlıklı yaşarsak öldükten sonra organlarımızı, ihtiyacı olanlara sağlıklı bir şekilde emanet etmiş oluruz. Organ nakli konusunda bilgi almak isteyen vatandaşlarımızı ilgili birimlerimiz davet ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!