Op. Dr. Yunus Doğan: Meme protezi kanser yapmaz

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Yunus Doğan: Meme protezi kanser yapmaz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2021 16:25

 Günümüzde estetik kaygıları gidermek, sağlık teknolojileri alanındaki gelişmeler sayesinde çok daha kolay hale geliyor. En çok başvurulan estetik ameliyatlarının başında ise meme protezi operasyonları geliyor. Üstelik bu ameliyat türü yalnızca estetik ameliyat kategorisinde değil, tüm dünyada yapılan ameliyatlar arasında da başı çekiyor.

Haberin Devamı

 

Güncel araştırmalar, 2020 yılından en çok yapılan estetik ameliyatların başında meme büyütme ameliyatları olduğunu gösteriyor. Dik, dolgun ve estetik memelere sahip olmak isteyen birçok kadın estetik cerrahlarının kapısını çalıyor. Ancak ameliyatla ilgili önyargıları olanlar da var. Meme büyütme estetiğinin dünyanın en popüler ameliyatlarından biri haline geldiğini söyleyen Op. Dr. Yunus Doğan, meme estetiği hakkında bilinmeyenleri anlattı.

MEME PROTEZİ EMZİRMEYE ENGEL DEĞİL

Sadece evli kadınların değil, bekar olanların da en çok merak ettiği konulardan biri olduğunu belirten Doğan,  “Çocuk sahibi olmayı planlayanlar hiç korkmasın, protez emzirmeye engel oluşturmaz. Çünkü protezler memenin içine, değil altına konur. Ameliyat, meme bezleri korunarak yapılır. Bu nedenle bebeğe süt verilmesini engellemez.” Şeklinde ifade ediyor.  Protezin ilerleyen dönemler kanser riski oluşturacağı konusunda ise Op. Dr. Yunus Doğan “Halk arasında çok yaygın bir söylenti bu. Ancak bilinenin aksine meme protezlerinin kanser yaptığına dair bilimsel bir veri yok. Yani meme protezi taktıran kadınlarda kanser de dahil olmak üzere herhangi bir hastalığın gelişmesi riski, protezi olmayan kişilerden daha fazla değildir.” Meme protezinin patlaması konusunda da oldukça fazla şehir efsanesi olduğunu belirten ve Yunus Doğan; “Protezin patlaması sanıldığı gibi kolay değildir. Ancak kurşunlanma veya kesici alet yaralanmaları gibi ciddi göğüs travmaları durumunda protez yırtılabilir ya da patlayabilir. Bunların dışında protezin deforme olma ihtimali pek mümkün değildir.” Şeklinde açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Meme büyütme operasyonlarında artık yeni nesil protezler kullanıldığını ve bu yeni nesil protezlerin, içindeki jel tabakanın protezin şeklini muhafaza etmesinden bahseden  Doğan; ‘Jel tabaka  sayesinde protezin uğrayacağı herhangi bir deformasyona bağlı şekil bozukluğu ve jel sızması gibi sorunlara çok daha az rastlanıyor. Dolayısıyla yeni nesil protezlerin kullanıldığı ameliyatlarda protezin ömrünü tüketmesine bağlı bir son kullanım tarihi söz konusu olmuyor.” dedi.

Haberin Devamı

Meme büyütmek için kullanılan iki tür silikon meme protezi olduğunu ve bunların  Bunlar yuvarlak ve damla (anatomik implant) implantlar olduğundan bahseden Op. Dr. Yunus Doğan; hangi tür ve büyüklükte implantın kullanılacağına memenin boyutlarına ve hastanın isteğine göre karar verdiğini söyledi. Yuvarlak implantların memenin üst kısmında daha fazla dolgunluk sağlarken, damla (anatomik) implantlar daha doğal bir meme görüntüsü oluşturduğunu belirten Doğan;  “Damla implantını özellikle İzmirli hastalarının çok ilgi gösteriyor ve hastalarımla bir araya gelmek ve ameliyat sürecini takip etmek için İstanbul-İzmir arasında mekik dokuyorum. Bazen ön görüşmelerimizi online olarak da yapıyoruz sonrasında muayene için bir araya geliyoruz” dedi.

 

Haberin Devamı

MEME KÜÇÜLTME AMELİYATINDA

DAHA FAZLA İZ KALIYOR

İz kalmadan yapılan hiçbir ameliyat yolmadığını belirten Doğan; ‘Biz plastik cerrahlar, kesi yerini en minimize ve görünür olmayacak şekilde planlamaya çalışırız. Meme büyütme ameliyatı sonrasında da çok az bir iz kalır. Meme küçültme ameliyatlarında hem fazla deri çıkarıldığından hem de bazı durumlarda meme başının pozisyonunun da değişmesi gerektiğinden kesi izi daha fazla olur. Ama meme büyütme estetiğinde iz sadece memenin altında ve yaklaşık 4 cm kadardır. İç çamaşırı ve bikininin altınan kesinlikle görünmez. Hekimin verdiği tedavilere uyulduğu takdirde izler zaman içerisinde beyazlaşır ve gün geçtikçe görünmez hale gelir.2 şeklinde ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!