Op. Dr. Volkan Kahya, “Burun estetiği sonrası maskeye dikkat edin”

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Volkan Kahya, “Burun estetiği sonrası maskeye dikkat edin”
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2021 18:46

 Pandemi döneminde estetiğe ilgi arttı. En çok talep edilen işlemlerin başında da burun estetiği geliyor. Ancak Covid-19 endişesi nedeniyle bu hayalini başka bahara erteleyenler de var. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahı Op. Dr. Volkan Kahya’ya pandemi döneminde burun estetiği yaptırmakta bir sakınca olup olmadığını sorduk. “Kurallara dikkat edilirse cerrahi açıdan herhangi bir engel yok” diyen Dr. Kahya, bu dönemi evden çalışarak geçirenler için büyük bir avantaj olduğunu belirtti ve özellikle pandemi döneminde İstanbul ve İzmir arasında mekik dokuduğunu ve çok sayıda operasyon gerçekleştirdiğini belirtti. Operasyon sonrası için de önemli uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

 

 

Burun estetiği yaptırmayı düşünen birçok kişi, Covid-19 salgını nedeniyle operasyonu ileri bir tarihe erteliyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahı Op. Dr. Volkan Kahya, pandemi kurallarına uyulması halinde hiçbir sorun yaşanmadan sürecin atlatılabileceğini söyledi: “Tüm dünya 1 yılı aşkın süredir Covid-19 virüsüyle mücadele ediyor. Bu durum hayatımızı her açıdan etkiliyor tabii. Öncelikle hastalığın etkilerinden korunmaya çalışmalıyız ve uyarıları dikkate almalıyız. Maske ve mesafe kuralına özen göstermeliyiz. Özellikle aşılama konusunda hassas davranmalı, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği aşı takvimine uygun şekilde aşılarımızı yaptırmalıyız. Tüm bu önlemleri aldığımızda günlük hayatımıza çok daha rahat adapte olabiliriz ve eski yaşantımıza dönebiliriz. Bu çerçevede değerlendirdiğimizde; burun estetiği için cerrahi açıdan da herhangi bir engel kalmıyor.”

Haberin Devamı

İYİLEŞME SÜRECİ AÇISINDAN AVANTAJLI

Op. Dr. Volkan Kahya, pandemi döneminin, konforlu bir iyileşme süreci geçirmek açısından avantajlı olduğunu da sözlerine ekledi: “Kısıtlamalar nedeniyle evde kaldığımız süreçleri, burun estetiği sonrası iyileşme dönemi olarak kullanmamız mümkün. Hastalarımızı ameliyat ettiğimiz hastanelerimizde zaten Covid-19 önlemleri ileri düzeyde alınıyor, hastalarımızın ve refakatçilerinin sağlığı her daim ön planda tutuluyor. Hem İzmir'de hem de İstanbul'da gerçekleştirdiğim ameliyatlarda bu konuda büyük bir özveriyle çalıştık. Hastalarımızın bu konudaki hassasiyeti de bize büyük destek veriyor tabii .”

AMELİYAT SONRASI MASKEYE DİKKAT

Dr. Kahya, bu dönemde burun estetiği yaptıranlara ameliyat sonrasındaki süreç için önemli uyarılarda bulundu: “Burun estetiği salgın döneminde uygun koşullar sağlanırsa rahatlıkla yapılabilecek bir cerrahi operasyon. Ancak sonrasında bazı konulara dikkat etmek gerek. Örneğin hijyen nedeniyle takılan maske biraz daha gevşek olmalı, burun ucuna çok fazla temas etmemeli ve buruna baskı uygulamamalı. Maske, burun ucunu aşağı doğru çekecek sertlikte olmamalı, mümkünse kumaş içerikli maskeler tercih edilmeli. Bunlar, hastalarımızın hem ameliyat sonrası burun şekilleri açısından hem de Covid-19’dan korunmaları açısından çok önemli. Biz bu hastalarımıza burun şeklinin korunması amacıyla siperlik kullanmalarını tavsiye ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!