Op. Dr. Volkan Kahya burnunu yaptıracak erkekleri uyarıyor

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Volkan Kahya burnunu yaptıracak erkekleri uyarıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2021 18:05

Estetik cerrahi kadınların tekelinden çıkalı çok oldu. Daha iyi bir görünüm için estetiğe başvuran erkeklerin sayısı giderek artıyor.

Haberin Devamı

 

Türkiye’de erkeklerin en çok talep ettiği estetik işlemlerin başında ise burun ameliyatı geliyor. Ancak erkeklere yapılan burun estetiği, kadınlarınkinden farklı. Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahı Op. Dr. Volkan Kahya, Batı ülkelerinde burun estetiği yaptıran hastaların dörtte birinin erkekler olduğunu söyledi. Erkekte burun estetiğini kadınlardan ayıran birtakım farklılıklar olduğunu dile getiren Op. Dr. Volkan Kahya, “Erkek hastada ön planda tutulması gereken, maskulen (erkeksi) görüntünün korunmasıdır. Bunun nasıl yapılacağı ise her hastanın yüz tipine ve harmonisine göre değişebilir. Özellikle yanlış ameliyatla burnunun maskulen yapısını kaybetmenin sonucunda İzmir'den başvuran ve sonrasında düzeltme ameliyatı için  gelen çok hastam oldu. Her iki cins için de burun estetiği ameliyatı çok önemlidir ve erkekte kadınsı, kadında da erkeksi, kaba bir sonuçtan kaçınılmalıdır. ” dedi.

KALKIK BURUN

Haberin Devamı

DOĞALLIĞI BOZUYOR

Op. Dr. Volkan Kahya, erkek hastalara yapılan burun ameliyatlarındaki farklılıkları şöyle açıkladı: “Genel bir kaide olarak burun ucu çok kaldırılmaz, çok inceltilmez ve kalkık bir burun yapılmaz. Zaten kalkık burun kadın hastalarda bile doğallığı bozduğu için artık nadiren yapılmaktadır. Burun ve dudak arasındaki açı kadınlarda 105 derece iken, erkeklerde 90 derece civarında tutulur. Düz ve uç kısım hafif kalkık bir burun hedefleniyorsa; göz çevresi, elmacık kemikleri ve çene hatlarının daha belirgin olması feminize olmayı engelleyen bir denge yaratır. Silik bir çene yapısı ve elmacık kemikleri burnu olduğundan daha büyük de gösterebilir. Dengeyi sağlamak için hastaya bu alanlarda da girişimler önerilebilir.”

CİLT VE KEMİK

YAPILARI DAHA KALIN

Op. Dr. Volkan Kahya, erkeklerin cilt ve kemiklerinin daha kalın olmasının ameliyat sonrası iyileşme dönemini de etkilediğini ifade etti: “Erkek hastalarda cilt daha kalın ve yağlıdır. Bu durum ameliyat sonrasında şişliklerin daha uzun sürmesine yol açar. Erkeklerde kemik ve kıkırdak yapılarının da daha kalın olması, özellikle kemik kırılan ameliyatlarda yüzde daha fazla morarma ve şişliğe neden olabilir.”

Haberin Devamı

TÜRK ERKEKLERİ ‘KARADENİZ’

VE ‘ARAP BURNU’NA SAHİP

Erkek burunlarında etnik karakterlerin kadınlara göre daha belirgin olduğunu da sözlerine ekleyen Op. Dr. Volkan Kahya, Türkiye’de en çok rastlanan burun tiplerini “Karadeniz burnu” ve “Arap burnu” olarak sınıflandırdı: “Derisi nispeten ince ama çok belirgin kemeri olan, burun ucu aşağı doğru çıkıntılı, çok geniş olmayan burunlara ‘Karadeniz burnu’ diyoruz. Uzun, aşağı doğru genişleyen ve ucunda kalın bir derisi olan burunlar da ‘Arap burnu’ olarak tanımlanıyor. Türkiye’de en çok bu iki burun tipiyle karşılaşıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!