Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu: Koruyucu rinoplasti 60 yıl sonra küllerinden doğdu

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu: Koruyucu rinoplasti 60 yıl sonra küllerinden doğdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2021 13:30

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği’nin (TPRECD) 14’üncüsünü düzenlediği Yüz Estetiği Kursu kapsamında meslektaşlarıyla bir araya geldi. Dr. Aydoğdu, rinoplasti alanında uzun yıllara dayanan tecrübelerini paylaştı.

Haberin Devamı

 

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği’nin (TPRECD) 14’üncüsünü düzenlediği Yüz Estetiği Kursu, Renaissance İstanbul Polat Bosphorus Hotel’de gerçekleşti. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu, etkinliğin “Prezervasyonda Stratejiler” oturumu kapsamında plastik cerrahi uzmanları ve uzmanlık eğitimi alan asistan doktorlarla bir araya geldi.

KORUYUCU RİNOPLASTİ TEKNİKLERİNİ ANLATTI

Rinoplasti alanındaki tecrübelerini meslektaşlarıyla paylaşan Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu, “Letdown, Pushdown Cerrahileri Sonrası Dorsal Hump Problemlerinin Çözümü” başlıklı bir konuşma yaptı. Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu, koruyucu rinoplasti tekniğinin 1940’lı yılarda uygulanmaya başlandığını, yetersizlikler nedeniyle zaman içinde terk edildiğini, günümüzde ise yeni bilgilerle revize edilmiş haliyle yeniden uygulanmaya başladığını söyledi.

Haberin Devamı

YOĞUN İLGİ MUTLU ETTİ

Koruyucu rinoplasti tekniğinin “pushdown” (bastırma) ve “letdown” (aşağı bırakma) olmak üzere iki farklı şekilde uygulanabildiğini belirten Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu, “Koruyucu rinoplastide burun sırtındaki (dorsum) çıkıntı (hump) kesilerek çıkarılmaz, burun içine doğru yer değiştirme yoluyla düzeltilir. Ağırlıklı olarak daha önce ameliyat olmamış hastalara uygulanır” dedi. Kursa yönelik yoğun ilginin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu, yakında İzmir’de düzenlenecek bir etkinlikte yer alacağını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!