Op. Dr. Hayati Kale: Burun estetiğinde Piezo dönemi

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Hayati Kale: Burun estetiğinde Piezo dönemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2021 13:46

 Burun estetiği yaptırmak isteyen, ancak operasyon sonrasında oluşacak ağrı, morluk ve şişliklerden korkan birçok kişi var. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı, Burun ve Yüz Estetik Cerrahı Op. Dr. Hayati Kale, yeni geliştirilen Piezo yöntemi sayesinde iyileşme sürecinin çok daha rahat geçtiğini söylüyor: “Piezo yöntemi, ameliyat sonrası görülen morluk, şişlik ve ağrıları ciddi anlamda azaltıyor.”

Haberin Devamı

 

Rinoplasti yani burun ameliyatı, estetik sektöründe en çok talep edilen ameliyatlar arasında ilk sırada. Bu alanda uygulanan en son yöntem de “Piezo”. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı, Burun ve Yüz Estetik Cerrahı Op. Dr. Hayati Kale, bu yöntemde ‘çekiç’ kullanılmadığı için iyileşme sürecinin daha rahat geçtiğini söyledi: “Piezo; yenilikçi, profesyonel ve koruyucu bir yöntem. Ameliyat sonrası görülen morluk, şişlik ve ağrıları ciddi anlamda azaltıyor. Bu sayede süreç hasta açısından diğer yöntemlerde olduğu kadar ağır geçmiyor. O nedenle Piezo için ‘burun estetiği korkusuna son veren yöntem’ diyebilirim. ”

YUMUŞAK DOKU ZARAR GÖRMÜYOR

Op. Dr. Hayati Kale, Piezo ile klasik yöntem arasındaki farkları şöyle açıkladı: “Çekiçle yapılan klasik yöntemde bazen istenmeyen kırıklar oluşabiliyor. Ameliyat sonrasında morluk ve şişlikler ortaya çıkabiliyor. Piezo yönteminde ise kullandığımız cihaz titreşimle çalışıyor, ultrasonik ses dalgalarıyla burun kemiği şekillendirilirken yumuşak dokuya zarar verilmiyor. Bağ dokularına, kas dokularına, sinirlere ve damarlara zarar verilmediğinden ağrı, morluk, şişlik pek görülmüyor. İyileşme süreci de daha hızlı tamamlanıyor.”

Haberin Devamı

1 AY İÇİNDE BURNUN SON

GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKIYOR

Dr. Kale, Piezo yönteminin uygulandığı hastalarda burun şeklinin 1 ayda belirgin hale geldiğini belirtti: “Ameliyattan 1 hafta sonra tampon ve bantlar çıkarılıyor. Artık tampon yerine de silikon splint’ler kullanıyoruz, bu da hasta açısından daha avantajlı oluyor. Burun ameliyatlarından sonra genellikle hastanın burnunun son hali 6 ay sonra ortaya çıkar ama Piezo yönteminde ortalama 20 gün veya 1 ay sonra son buruna yakın bir görüntü ortaya çıkmış oluyor. Yakın zamanda İzmir’de özel bir üniversitenin Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitimine katılarak katkıda bulunacağı için heyecanlı olduğunu belirten Kale; “ İzmir’den gelen talepler doğrultusunda sık sık ameliyat için İzmir’e gidip geliyordum. Önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğim bir eğitimle mesleğinin başında olan öğrencilere “Piezo” yönetimini anlatacağım için mutlu ve gururluyum.” Şeklinde ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!