Op. Dr. Bülent Demir: Liposuction’la inatçı yağlara veda edin

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Bülent Demir: Liposuction’la inatçı yağlara veda edin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2021 16:58

Düzenli olarak spor yapıyor, ağır diyetler uyguluyorsunuz; ancak vücudunuzun belli bölgelerinde birikmiş yağlardan bir türlü kurtulamıyorsunuz. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Demir, “liposuction” (yağ aldırma) yöntemiyle fazlalıklarla vedalaşmanın mümkün olduğunu söylüyor: “Liposuction en inatçı yağları bile vücuttan atabilen bir işlem. Üstelik alınan yağ hücreleri tekrar oluşmuyor.”

Haberin Devamı

 

Liposuction (yağ aldırma), son yılların en gözde estetik operasyonları arasında. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Demir, bu uygulamanın en inatçı yağlara bile çözüm olduğunu söylüyor ve başta İzmir olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinden hastası olduğunu belirtiyor. Demir; “Liposuction en inatçı yağları bile vücuttan atabilen bir işlem. Üstelik alınan yağ hücreleri tekrar oluşmuyor. Bu ameliyat, kişinin daha ince bir görünüm elde etmesine, dolayısıyla hayalindeki görüntüye kavuşmasına yardımcı oluyor. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta; liposuction’ın bir kilo verme değil, vücut şekillendirme yöntemi olduğu. Hastaların öncelikle bu gerçeği kabullenmesi, kilo vermek amacıyla liposuction’ı düşünmemesi gerekiyor.”

Haberin Devamı

ALINACAK YAĞ MİKTARI
GÜVENLİ SINIRLARDA OLMALI
Op. Dr. Bülent Demir, vücuttan alınacak yağ miktarının, kişinin ağırlığının yüzde 10’unu geçmemesi gerektiği konusunda uyarıyor: “Liposuction, ideal kilosunun bir miktar üzerinde olan ve bölgesel yağlanması bulunan kişiler tarafından tercih edilmelidir. Alınacak yağ miktarı konusunda da güvenli sınırlarda kalınmalıdır. Hastanın vücut ağırlığının tercihen yüzde 8’i, maksimum yüzde 10’u kadar yağ alınmalı, bu miktarın üzerine kesinlikle çıkılmamalıdır.”

6 HAFTA BOYUNCA
KORSE KULLANILMALI
Liposuction ameliyatı için sık sık İzmir’e gelen Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Demir, Liposuction ameliyatının ameliyathanede, genel anestezi altında yapılması gerektiğini belirtirken; “Operasyon genellikle 2-3 saat sürüyor. Sonrasında hastanın en az 1 gece hastanede kalması gerekiyor. Hasta, ameliyattan sonraki 6 hafta boyunca şişliği azaltmak için korse kullanmak durumunda. Çoğu kişi birkaç gün sonra işine, birkaç hafta sonra da normal aktivitelerine dönebiliyor” diyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!