Online iyilik yaygınlaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Online iyilik yaygınlaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2021 18:17

Pandeminin getirdiği maddi-manevi sorunlar, afetler ve diğer ekonomik sıkıntılarla birlikte toplumsal dayanışmanın önemi giderek artıyor.

Haberin Devamı

İzmirli STN Türkyılmaz Sigorta’nın sahibi Sükan Türkyılmaz, sosyal sorumluluk bilinciyle, insan ve çevre odaklı online bir uygulama geliştirerek bağış hareketini dijitale taşıdı. Almanca’da ‘peri’ anlamına gelen FEEN adlı uygulamanın ücretsiz olarak Android, IOS ve App Gallery’den indirilebileceğini söyleyen Türkyılmaz, şöyle dedi:
“Bağışlamak istediğiniz veya çevreyi korumak adına geri dönüşüme vermek istediğiniz ürünler için FEEN uygulamasını kullanabilirsiniz. Evde kullanmadığınız ürünleri bağışlayabilir, geri dönüşüme yollayabilir veya takas ederek doğaya sahip çıkabilirsiniz. Gıdadan giysiye, mobilyadan ev eşyalarına ve geri dönüşüme gidebilecek atık maddelere kadar aklınıza gelebilecek her şeyi bu program sayesinde ilgili yerlere ulaştırmanız mümkün. ‘Bağışla’ seçeneğine tıkladığınızda bulunduğunuz yere en yakın belediye, geri/ileri dönüşüm firmaları, kamu kurumları ve STK’ların bağış toplama noktaları ekrandaki harita üzerinde işaretleniyor. Bu kurum ve kuruluşlar uygulama sayesinde kendi bağış toplama noktalarını da sisteme girebiliyorlar. İsterseniz kendiniz teslim edebilir, isterseniz ücretsiz ‘gel al’ seçeneğiyle ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz.”

Haberin Devamı

KADIN İŞ GÜCÜNE KATKI
FEEN uygulamasının kadın iş gücü ve istihdamına da katkı yapacak bir platform olduğu bilgisini veren Sükan Türkyılmaz, şöyle devam etti: “Mobil uygulama üzerinde kullanıcılar 3 farklı hizmete tek ‘tık’la erişim sağlayabiliyor. Bağışla kısmı uygulamanın sosyal sorumluluk bölümü. Dijital dünyada kadınların emeklerini paraya çevirebilmeleri için ev hanımı, terzi, modacı, stilist, fasoncu (üretici) tek çatı altında hizmetlerini ‘diktir ya da yorum al’ seçeneği altında yayınlayabiliyor. Ayrıca kullanıcılar aradıkları hizmeti bulamazsa ‘ihtiyacını yaz’ butonu altına aradığı hizmet bilgisini ekleyebiliyor. Burada hazır ikinci el ya da sıfır ürünler paraya döndürülerek kadınlarımıza gelir kapısı olurken, ‘takas yap ve kirala’ seçeneğiyle sürdürülebilir dünyaya katkı sağlamak amaçlanıyor.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!