Okul öncesi eğitim geleceğe hazırlıyor

Güncelleme Tarihi:

Okul öncesi eğitim geleceğe hazırlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2022 19:46

Okul öncesi eğitimin öneminiÇiğli Ataşehir’de eğitim hayatına devam eden Özel BilgiçÇocuk Anaokulu KurucuMüdürü Beril Çelikel anlattı.

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in bakanlığın yeni dönem plan ve projeleriyle ilgili yaptığı açıklamalar, okul öncesi eğitimin önemini bir kez daha gündeme getirdi. Bakan Mahmut Özer, yeni dönemde okul öncesi eğitim veren kurumların sayısını ve bu konuya ayrılan bütçenin artırılarak, okul öncesi eğitime erişim oranını OECD ortalamasına yükseltmeyi ve 5 yaş çocukların okul öncesi eğitime erişimini yüzde 100’e çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. Çocukların duygusal, zihinsel, sosyal ve fiziksel gelişiminin en yoğun olduğu dönemin 0-6 yaş aralığında olduğunu belirten Özel Bilgiç Çocuk Anaokulu Kurucu Müdürü Beril Çelikel de “Özellikle 3-6 yaş aralığında çocuğun gelişimine eğitim ile pozitif katkı vermek, çocuğun gelecekte karşılaşacağı problemlerle daha kolay mücadele edebilmesi için temel kazandırmaktadır” dedi. Çocukların ev ortamında sadece aile fertleriyle iletişim kurabildiğini ve aslında çocuğun cam bir fanus içinde büyüdüğüne dikkat çeken Çelikel, “Okul öncesi eğitim, çocukların fanustan çıkarak dışarıdaki bireyler ve akranlarıyla etkileşim kurması ve iletişim kabiliyetini geliştirmesine önemli katkı sağlar” diye konuştu. Bilgiç Çocuk Anaokulu’nda çocukların gelişimine yönelik yapılan çalışmalara da değinen Çelikel, şunları söyledi: “Eğitimin mekanik bir süreç olmasını istemediğimiz için çocuk gelişimi ve eğitim uzmanlarının da destek ve görüşlerinden faydalanarak, sosyal ve duygusal becerilerin geliştirileceği çok yönlü bir eğitim ve aktivite programı oluşturduk. Gelişen ve değişen dünyaya uyumu kolaylaştıracak şekilde kendi eğitim geçmişime de uygun olarak, robotik kodlama ve basit yazılım dersleriyle programımızı zenginleştirdik. Bilgili, girişimci ve çalışkan çocuklar yetiştiriyoruz.” Okulda STEAM (Fen-Teknoloji-Mühendislik-Sanat-Matematik) uygulamalarının yanı sıra, günlük hayatta kullanılabilecek ve çocukların sosyal becerilerini geliştirmeyi hedefleyen Montessori etkinliklerinin de yapıldığını dile getiren Çelikel, robotik kodlama, akıl ve zeka oyunları, fen ve doğa etkinlikleri, İngilizce, mutfak atölyesi, drama ve orff, yoga, satranç gibi çocukları destekleyecek branş derslerinin uygulandığını bildirdi.

Haberin Devamı

FİZİKSEL VE DUYGUSAL GELİŞİM

Haberin Devamı

Okulun Özel Ege Ambulans Servisi ile anlaşmalı olduğunu belirten Beril Çelikel, şöyle devam etti: “Olası acil durumlarda ambulans ve sağlık ekibiyle bizlere destek vermektedir. Ayrıca haftada bir gün kurum doktorumuz Anne ve Çocuk Sağlığı Doktoru Gülay Seyirden, çocuklarımızın gelişimini ve sağlık durumunu gözlemlemek için kurumumuza gelerek hizmet vermektedir. Kurum psikoloğumuz planlı ziyaretlerle çocuklarımızın ruhsal gelişimini takip ediyor ve velilerimize geri bildirimde bulunuyor. Beslenme programı beslenme uzmanları ve diyetisyenler tarafından hazırlanıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!