Okul müdürlerine öneriler

Güncelleme Tarihi:

Okul müdürlerine öneriler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 16:23

Okul müdürlerine öneriler

Haberin Devamı

İZMİR'de okul müdürlerine seminer veren Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, onlardan şiir okumalarını, müzik dinlemelerini ve sor yapmalarını isteyerek, öğrenci ve öğretmenlere vermek istedikleri mesajlarda hikayenin gücünü kullanmalarını önerdi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kurmuş olduğu Mesleki Gelişim Akademisi, ilk seminerinde okul müdürleri ile Prof. Dr. Aytaç Açıkalın'ı bir araya getirdi.

Prof. Dr. Açıkalın interaktif olarak gerçekleştirdiği seminerde okul yöneticilerine öğütler verdi. İyi yöneticinin okulun kaderini değiştirebileceğinden bahseden Açıkalın şunları söyledi:

"Öğretmek diretmektir. Asıl olan öğrenme isteği oluşturabilmektir. Öğrencilerde öğrenme isteği oluşturulmalı. Çocuklarımızı ilk günden beri sessizlik içinde büyütmeye çalışıyoruz. Çocuk ses içinde büyümelidir. Ayrıca çocukların kulağından ne girerse ağzından o çıkar. Çocukların yanında konuştuklarımız, onlara söylediğimiz kelimeler onların kullanacakları kelimelerdir. Hedefleriniz olsun. 45 dakikalık bir dersin bile hedefi vardır. Ders sonunda öğrencinin ne kadar öğrenip öğrenmediğini ölçersiniz. Müdürler şiir okumalı, müzik dinlemeli ve spor yapmalı. Öğrenci ve öğretmenlere verilmek istenilen mesajlarda hikayenin gücünün kullanılmalı."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!