Ödemiş'te darbe girişimine kınama

Güncelleme Tarihi:

Ödemişte darbe girişimine kınama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 17:48

Ödemiş'te darbe girişimine kınama

Haberin Devamı

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki Eğitim-İş temsilciliği ve Ticaret Borsası'ndan yapılan açıklamalarda darbe teşebbüsü şiddetle kınandı.
Eğitim-İş Ödemiş Temsilcisi Ümran Akça Ateş, Atatürk Cumhuriyeti'nin tam bağımsızlıktan, tam demokrasiden ve özgürlükten yana eğitim emekçileri olarak akıldan ve izandan uzak olayları ve darbe girişimini şiddetle kınadıklarını ifade etti. Hangi gerekçe ile olursa olsun anti demokratik ve cuntacı anlayışların karşısında olduklarını açıklayan Ateş, "Geçmişte ülkemizde gerçekleştirilen darbeler ulusumuza büyük acılar yaşatmış, demokrasi ve hukuk devleti anlayışı büyük yaralar almıştır. Ülkeye demokrasi gelecekse, darbeler engellenecekse bu, dini değerleri istismar edip gece yarılarından sabaha kadar defalarca okunan selalarla olmayacaktır. Aslında kendisi de bir darbenin ürünü olan faşizan hükümete buradan bir kez daha sesleniyoruz. Demokrasinin, yegane teminatı; hukukun, demokrasinin egemen olduğu, halkımızın, emekçilerin insanca yaşam koşullarına ulaştıkları, özgür, laik ve uygar bir toplum olmayı başarmaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük devrimim' dediği laik Türkiye Cumhuriyeti'ne içten ve dıştan yönelebilecek tehditlere karşı, bugün her zamankinden daha dikkatli ve uyanık olmak zorundayız. Eğitim-İş Türkiye Cumhuriyeti'ni üniter devlet yapısı içinde koruma ve sonsuza kadar yaşatmaya karalıdır" dedi.
AZİMLE ÇALIŞMAYA DEVAM
Ödemiş Ticaret Borsası'nda yapılan açıklamada ise Yönetim Kurulu Başkanı A. Latif Aka, darbe girişimi karşısında direnen başta emniyet görevlileri olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına da teşekkür etti. Aka, "Geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarın da TOBB ve 365 oda-borsa olarak demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacağız" diye konuştu.

ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!