Ödemiş demek tarım ve gıda demek

Güncelleme Tarihi:

Ödemiş demek tarım ve gıda demek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2023 21:20

Ödemiş Ziraat Odası’nın deneyimli Başkanı Ahmet Kocaağa, “Arpa, buğday,tritikale, karamba veyonca tohumu gibibölgemize uygun çeşitli yem bitkileri tohumları ihtiyacı olanüyelerimize sertifikalıtohum temin ederekuygun fiyata satışyapıyoruz” diyor.

Haberin Devamı

ÖDEMİŞ Ziraat Odası; yalnızca bölgenin değil, aynı zamanda Türkiye’nin de en büyük odalarında biri konumunda. Bilindiği gibi ziraat odaları çiftçinin mesleki kuruluşu ve ülkenin her bölgesinde faaliyet gösteriyor. Ödemiş Ziraat Odası7nın 17 bin üyesi var. Şöyle bir düşünelim; ilçenin toplam nüfusu 133 bin... Kabaca bu 33 bin aileye tekabül eder. Ortalama olarak her ailede bir kişi Ziraat Odası üyesi olsa, demek ki her iki aileden biri doğrudan tarımsal faaliyetin içinde bulunuyor. Tabii bu rakama tarımsal ticaret, sanayi ve ihracatı yapan firma ve diğer kuruluşlarda çalışanları dahil etmiyoruz. Uzun sözün kısası Ödemiş demek tarım ve gıda demek...

Ödemiş demek tarım ve gıda demek

Haberin Devamı

SERTİFİKALI TOHUM

Şimdi gelelim Ödemiş Ziraat Odası’nın son proje ve çalışmalarına... Deneyimli Başkan Ahmet Kocaağa da şu bilgileri paylaşıyor: “Arpa, buğday, tritikale, karamba ve yonca tohumu gibi bölgemize uygun çeşitli yem bitkileri tohumları ihtiyacı olan üyelerimize sertifikalı tohum temin ederek uygun fiyata satış yapıyoruz. Taban fiyat uygulanan ürünlerin maliyet çizelgelerini, Türkiye Ziraat Odaları Birliğimizin (TZOB) isteğine esas düzenleyerek, taban fiyat istemlerini buna göre iletiyoruz.”

BANKALARLA ANLAŞMA

“Banka, BAĞ-KUR, Tarım Kredi Kooperatifleri, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Süt Üreticileri Birliği, Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Belgeleri gibi çiftçilik ile belgeleri bunlara ihtiyacı olan üyelerimiz için tanzim ediyoruz” diyen Başkan Ahmet Kocaağa, bankalarla da anlaşmalar yaptıklarını, üyelerine ücretsiz imza sirküleri verdiklerini paylaştı. ECZA DEPOSUNDAN TEMİN Başkan Ahmet Kocaağa, şöyle devam etti: “Hizmet binamızın zemin katında bulunan ve odamıza ait lokalimizde, üyelerimizin üretmiş olduğu veya tedarik etmek istediği ürünleri temin edebilmesi maksadıyla alıcı ve satıcıyı bir araya getirme hizmeti veriyoruz. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık ile ilgili ilaç ve aşıları veterinerler aracılığıyla ecza depomuzdan temin ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!