Obezitede alternatif: Akıllı mide balonu

Güncelleme Tarihi:

Obezitede alternatif: Akıllı mide balonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2021 17:29

Elipse mide balonunun son yıllarda obeziteyle mücadeledeetkin ve güvenli bir yöntem olarak kullanıma girdiğini belirten Op. Dr. Salim Balin, fazla kilosu olan hemen hemen herhastaya yapılabildiğini, özellikle ameliyat ve endoskopidenkorkanlar için iyi bir seçenek sunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

AKILLI mide balonu olarak da bilinen elipse mide balonunu diğer klasik balonlardan ayıran farkın işlem sonrası bulantı, kusma ve krampların daha az ve şiddetinin hafif olması ile hızlı adaptasyon olduğunu kaydeden genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Salim Balin, “Yine bu balonu diğerlerinden ayıran en önemli avantajı, çıkarmaya gerek kalmadan eriyip doğal yollarla atılıyor olmasıdır. Kapsül şeklinde olan balon bir bardak su ile içilip şişirilir. İşlem, ameliyat, endoskopi ve anestezi gerektirmeden toplam 15 dakikada yapılabiliyor. Hemen sonrasında normal hayata dönüş mümkün. Yurtdışı hastaların uçak seyahatine engel değil” ifadelerini kullandı.

SAĞLIĞI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Obezitenin sadece bir görüntü problemi olmayıp sağlığı da bütünüyle etkilediğini kaydeden Op. Dr. Balin, “Bu işlem sayesinde vereceğimiz kilolarla beraber yüksek tansiyon, şeker hastalığı, bazı kanser çeşitleri, düzensiz adet ve sancıları, damar sertliği, uyku apnesi, felç, karaciğer hastalıkları ve romatizmal hastalıklardan korunmuş olur, hayat kalitemiz artar” şeklinde konuştu. İşlemden sonra hastalara kesintisiz fonksiyonel beslenme ve yaşam tarzı değişikliği için destek verildiğini ifade eden Op. Dr. Salim Balin, “Elipse mide balonu ile kişinin porsiyonları küçülür ve daha uzun süre tokluğuna katkı sağlar. 6 aylık bu programda hastalarımız mevcut kilolarının yüze 15-25’ni rahatlıkla verebilmekte ve 1 yıllık takiplerinde yüzde 95’inin verilen kilolarını koruduğu görülmektedir” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!