Obezite ameliyatında izsiz cerrahi dönemi

Güncelleme Tarihi:

Obezite ameliyatında izsiz cerrahi dönemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2021 20:34

Ekol HastanesiGenel CerrahiUzmanı Opr. Dr.Özgür Kavak, singleport laparoskopikcerrahi ile obeziteameliyatları hakkındabilgiler verdi

Haberin Devamı

HALK arasında ‘kapalı ameliyat’ olarak da bilinen ‘laparoskopik cerrahi’nin, hastanın daha çabuk iyileşmesini ve açık ameliyatlara göre çok daha az ağrı hissetmesini sağlayan karın bölgesine açılan küçük deliklerden yapılan cerrahi bir yöntem olduğunu belirten Opr. Dr. Özgür Kavak, single port cerrahisinde ise sadece karın duvarına yapılan (çoğunlukla göbek deliğinden) tek bir küçük kesinin söz konusu olduğunu, ameliyat sonrasında hastanın karın bölgesinde kesi izi görülmediğini, göbek çukurunun içerisinde kaybolduğunu söyledi. Kavak, bu nedenle single portla yapılan cerrahiye ‘izsiz cerrahi’ de denildiğini ifade etti.

TÜP MİDE AMELİYATI

Rutin olarak yapılan laparoskopik tüp mide ameliyatlarında küçük 4 ya da 5 trokar giriş yeri açılarak operasyonun gerçekleştirildiğini dile getiren Kavak, “Single port (izsiz) olarak yapılan tüp mide ameliyatında sadece göbek deliğinden tek bir küçük giriş açılır. Bu yöntem için geliştirilmiş özel cihazlar sayesinde tüp mide ameliyatı gerçekleştirilir. Midenin büyüklüğüne göre yüzde 70-80 kadarlık kısmı göbek deliğinden çıkartılır. Göbek deliğine atılan estetik dikişle operasyon sonlanır. Operasyon sonrasında dren ve idrar sondası takılmaz. Dikiş alımı, pansuman yapılmaz” dedi.

Haberin Devamı

AVANTAJLARI NELER?

Vücut kitle indeksi 35-45 arasında olan obezite hastalarında uygulanabildiğini dile getiren Ekol Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Özgür Kavak, “Özellikle kadın hastalarda estetik görünüm açısından mükemmel sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Yöntemin hastanın hastaneden erken taburcu olması, gündelik hayata dönme süresinin daha kısa olması, karın bölgesinde ameliyat izi kalmaması, hastanın ameliyat sonrası daha az ağrısının olması gibi avantajları var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!