Nijer'li sağlık çalışanlarının eğitimi tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Nijerli sağlık çalışanlarının eğitimi tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 16:58

Nijer'li sağlık çalışanlarının eğitimi tamamlandı

Haberin Devamı

İZMİR'de, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) desteği ile Sağlık Bakanlığı tarafından 6-18 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenen 'Acil Sağlık Eğitim Programı'na katılan Nijer'li 12 sağlık çalışanının eğitimi tamamlandı.
Nijer’den TİKA aracılığı ile gelen 1 anestezi uzmanı, 2 doktor, 3 anestezi teknisyeni, 2 hemşire ve 4 ambulans sürücüsü olmak üzere toplam 12 sağlık çalışanına, acil ve afetlerde insan hayatını kurtarmak üzere iki ülke sağlık çalışanlarının daha donanımlı hale gelebilmesi için Urla Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi’nde İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112 Ambulans Servisi ve İzmir UMKE eğitmenlerinden acil ve afet tıbbı konularında uygulamalı eğitim verildi.
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Sağlık Araştırmaları Genel Müdürü Dr. Mehmet Rıfat Köse ve İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu, Urla Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi'nde, Nijer'den gelen ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın desteği ile Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen "Acil Sağlık Eğitim Programı"na katılan sağlık çalışanları ile bir araya geldi. Nijer'li sağlık çalışanları Türkiye'de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, her landa verilen destek nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile diğer devlet yetkililerine teşekkür etti. Bu desteklerin ve eğitimlerin devam etmesini temennisinde bulunuldu.
Eğitimleri tamamlanan Nijer’li sağlık çalışanlarına, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz tarafından katılım belgeleri takdim edildi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!