Nestle, sağlıklı yaşam için tura çıktı

Güncelleme Tarihi:

Nestle, sağlıklı yaşam için tura çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 13:20

Nestle, sağlıklı yaşam için tura çıktı

Haberin Devamı

Elif DEMİRCİ / İZMİR, (DHA)- NESTLE, 150'inci yılını kutlarken, Türkiye'de, “İyi beslen mutlu yaşa" sloganıyla 10 ilde 25 farklı noktada halkla buluşarak, sağlıklı yaşamın sırrı olan dengeyi anlatacak. Nestle Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu, 2020 yılına kadar 550 milyon liralık ek yatırım yapacaklarını da söyledi.
Dünyada 189 ülkede günde 1 milyardan fazla kişiye ulaşan ARGE'ye 1.7 milyar lira bütçe ayıran ve bunun için 5 bin bilim insanını istihdam eden Nestle, 150'inci yılını Türkiye'de “İyi beslen, mutlu yaşa" sloganı ile kutluyor. Bu amaçla Bursa'dan sonra İzmir'e gelen Nestle Türkiye ekibi, Swiss Otel'de düzenlediği basın toplantısında proje hakkında bilgi verdi. Toplantıya Nestle Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu, Acıbadem Hastanesi Beslenme ve Diyatetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Baş, Yaşam Danışmanı Elvan Demirkan, Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Şahika Ercüment katıldı. 10 ilde 25 farklı noktada uzmanlarla halkı buluşturacak olan Nestle, Bursa'dan sonra İzmir'e geldi. Daha sonra da tur Antalya, Ankara, Trabzon, Samsun, Kayseri Adana ve Gaziantep ile devam edecek. Amaç, ortalama 150 bin kişiye ulaşmak. Bunun için 3 milyon liralık bütçe ayıran Nestle, üç yıl sürdüreceği projesiyle 500 bin kişiyi hedefledi. Sungu, ürün paketlerinde beslenme ile ilgili değerleri en açık şekilde verdiklerini, doğru tüketimi artırmak istediklerini bu amaçla 'iyibeslenmutluyasa.com' adlı web sitesini de kurduklarını belirterek, şöyle konuştu:
“Türkiye'deki çeşitli illeri uzmanlarla dolaşıyoruz. Sağlıklı beslenme, fiziksel aktivitenin önemi, zihin ve ruh sağlığını destekleyici bilgileri halkla paylaşıyoruz. Kaliteli uyku, doğru nefes, stresle mücadele ediyoruz. Ekibimizde diyetisyenler yer alıyor. Gittiğimiz il ve ilçelerde belediyerin tahsis ettiği konferans salonlarında bilgilendirici açıklamalar yapıyoruz, vatandaşların sorularını yanıtlıyor vücut kitle endekslerini ölçüyor, kişilerin kendi hayat tarzına uygun tavsiyelerde bulunuyoruz. Türkiye'de 12 farklı kategori 800'den farklı çeşitle tüketiciyle buluşuyoruz. Türkiye'de ortalama yüzde 15'lik büyümeyi son sekiz yılda gerçekleştirdik. Türkiye çok özel yere sahip çünkü en hızlı büyüme oranı burada. Ürün kapasitemizi artırmak ve markayı geliştirmek adına 500 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. 2020 yılına kadar 550 milyon liralık ek yatırım yapacağız."
“HAYATINIZI YASAKLARLA DEĞİL DENGELERLE DONATIN"
Prof. Dr. Murat Baş, sağlıklı yaşamın sırrının denge olduğunu belirterek, “25 gram çikolatayı yani bu dört parça çikolata demek diyet listelerinde veriyoruz, yasaklamıyoruz. Çünkü amaç denge. Hayatımızda yasakların olmasını çok tercih etmiyoruz. Bizde duygusal yeme var. Duygularımızı gıdayla doyuruyoruz. Bu doğru değil. Lütfen hayatınızı yasaklarla değil dengelerle donatın" dedi. Elvan Demirkan, zihinsel ve duygusal enerjiyi doğru yönetmenin önemine dikkat çekerek, neyi, neden nasıl yediğinin önemini anlattı. Demirkaya, “Hep sağlıklı ve en iyiyi yemek çok sıkıcı. Kişinin duygusal dünyasını iyi anlayıp bunu idare edebilmesi de gerekir" dedi. Astım hastası olduğu halde altı dakikada 100 metre dalarak rekor kıran Şahika Ercüment bunu doğru nefes tekniklerini öğrenerek yaptığını söyledi ve insan hayatında su tüketiminin önemine dikkat çekti. Ercüment, “Benim hayatımı değiştiren şey spor ve nefes. Bu bilgilerimi insanlarla paylaşıyorum. Binlerce insanla buluşmak benim için rekorlardan daha kıymetli" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!