Navigasyon ve robotik cerrahi ile ortopedik sorunlara kalıcı çözüm mümkün

Güncelleme Tarihi:

Navigasyon ve robotik cerrahi ile ortopedik sorunlara kalıcı çözüm mümkün
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2021 15:20

Özel Sağlık Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmail Safa Satoğlu, 3 boyutlu görüntüleme, navigasyon teknolojisi ve robotik cerrahi ile ortopedi ameliyatlarının başarısının arttığını söyledi.

Haberin Devamı

 Gelişen teknolojinin tüm nimetlerinden yararlandıklarını, son sistemlerle tanı ve tedavi uygulayabildiklerini belirten Doç. Dr. Satoğlu, çocuk ortopedisinde de deneyimli bir kadroyla hizmetlerini sürdürdüklerini kaydetti. Doç. Dr. İsmail Safa Satoğlu, “Doğumsal çocuk hastalıkları, kalça çıkıkları, ayak deformiteleri, pediatrik ortopedi açısından deneyimli ekibimizle gerekli cerrahi ve cerrahi dışı müdahalelerle tedavi ediliyor. Yine ekip olarak çalışmanın büyük avantajıyla trafik kazası, ev içi yaralanmalar, düşmeler sonucu oluşan her türlü kırık 7/24 uzmanlarımız tarafından en kısa sürede çözüme kavuşturuluyor. Ameliyatsız tedavi edilebilecek hastalara fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulanıyor. Ameliyat gerektiren tüm hastalar operasyon sonrasında fizyoterapist eşliğinde mobilize ediliyor ve egzersiz programları oluşturuluyor” dedi.

Haberin Devamı

KİŞİYE ÖZEL TEDAVİ

Opr. Dr. Yağmur Işın ise robot yardımlı navigasyon cihazlarının diz ve kalça protezi ameliyatlarında başarıyla kullanıldığını paylaştı. Navigasyon teknolojisiyle birlikte robotik cerrahinin ameliyatlarda hem hekime, hem de hastaya avantaj sağladığını dile getiren Dr. Işın, “Geleneksel tekniklerle yapılan ameliyatlarda hastalara standart kesi uygulanıyordu. Navigasyon sistemi sayesinde ise hastaya özgü açılarla protez konulabiliyor. Yani hastanın kendi vücut anatomisine uygun kesiler yapılıyor. Bu da proteze binen yükün eşit dağılmasını sağlayarak protezin daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!