Narlıdere'de çiçekler yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Narlıderede çiçekler yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2017 13:00

Narlıdere'de çiçekler yarıştı

Haberin Devamı

NARLIDERE Belediyesi'nin Gençlik ve Çiçek festivali kapsamında düzenlediği 'Geleneksel Çiçek Yarışması', Narlıdere Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı'nda yapıldı. Çiçek üreticilerinin bin bir emekle yetiştirdiği birbirinden güzel çiçeklerin değerlendirilmeye alındığı yarışma vatandaşların akınına uğradı.

Geleneksel Çiçek yarışmasını Narlıdere Belediyesi Başkanı Abdül Batur ile CHP Parti Meclisi Üyesi Mustafa Moroğlu da izledi. Konuşma yapan Başkan Abdül Batur, "Binbir zahmetle üretilen çiçeği vatandaşla buluşturan festivalimize göstermiş olduğunuz bu yoğun ilgi için teşekkür ediyorum. Esnafımızı desteklemek ve çiçeğin önemi ve güzelliğine dikkat çekmek için düzenlediğimiz yarışmamız esnafımız için çok önemli. Narlıdere'ye ve festivalimize renk katan tüm üretici ve destek verenlere teşekkür ediyorum. Çiçek güzelliktir, doğaldır ve doğal olarak İzmir'in dağlarında çiçekler açmaya devam edecektir" dedi.

Narlıdereli üreticiler tarafından yetiştirilen birbirinden güzel binlerce çiçek, CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu, Belediye meclis üyesi Mustafa Oğlak, çiçekçi esnafı, oda başkanları, çiçek sektörü temsilcilerinden oluşan jürinin karşısına çıktı. Çiçek üreticilerinin ürettiği birbirinden güzel çiçekler maharetli ellerde şekillendi. Yarışmaya katılan çiçekçi kalfaları yaptıkları aranjmanlarını Ata'ya Saygı adına düzenledi ve jürinin değerlendirmeleri neticesinde ödüllerini aldı.

Kırmızı gül, beyaz gül, renkli gül, standart karanfil, gerbera, oriental lilyum, asiatik lilyum, yeşillik/garnitür, biçme kategorileri ile serbest aranjman, serbest buket, gelin buketi kategorilerinde yarışan yarışmacılar jüri değerlendirmelerinin ardından ödüllerini ve plaketlerini Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Belediye meclis üyeleri, çiçek örgüt ve oda temsilcilerinden aldı. Çiçek yarışmasının sonunda geleneksel hale gelen gelin buketi atma etkinliği gerçekleştirildi. Çiçek yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından yarışmacıların hazırladıkları ve çiçekçilerin ürettikleri çiçekler, alanı dolduran izleyiciler tarafından kapışıldı. Vatandaşlar en güzel çiçeği evine götürmek için büyük bir mücadele verdi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!