Narlıdere'de yerel lezzetler yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Narlıderede yerel lezzetler yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2020 12:35

Narlıdere'de yerel lezzetler yarıştı

Haberin Devamı

NARLIDERE Belediyesi'nin, Slow Food etkinlikleri kapsamında düzenlediği Genç Aşçılar Yarışması, birbirinden yetenekli gençlerin, yerel lezzetlerine ev sahipliği yaptı. Finale kalan 9 aşçı, dereceye girmek için yarıştı.

Narlıdere Belediyesi, Narlıdere Slow Food Birliği ve İzmir Aşçılar Derneği iş birliğinde, Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen yarışmanın finalinde 35'in üzerinde genç aşçı arasından seçilen 9 aşçı ter döktü. 2 grup halinde yapılan yarışmada, farkı yörelerin yerel lezzetleri yarıştı. Yemekler hazırlanan seyyar mutfaklarda, sosyal mesafe kurallarına uyularak hazırlandı. Büşra Nur Atak, 'kara kılçıklı dil balığı' yemeği ile birinci oldu. 14 jüri üyesinin tadımları ve titiz değerlendirmeleri sonucunda dereceye girenlere altın, madalya, Orman İzmir Projesi'nden 5'er adet fidan sertifikası ve Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi'nin hazırladığı sepetler hediye edildi.

 Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, "Slow Food ile yerel lezzetlerimizi markalaştırmayı, sağlıklı, temiz ve adil gıda anlayışını tüm insanlarımıza yaymayı hedefliyoruz. Bu yarışma bu yüzden önemliydi. Katılan gençlerimizi kutluyorum" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!