Mobilya ve yatak sektörü vites büyütüyor

Güncelleme Tarihi:

Mobilya ve yatak sektörü vites büyütüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2023 13:36

İzmir’in sadece belirli bir sektörde değil çok farklı alanlarda iddiası olan bir şehir olduğuna dikkat çeken Vali Yavuz Selim Köşger, “Sanayinin alt bileşenlerinden biri olan mobilyada da İzmir; Kayseri, İnegöl, Ankara ve hatta İstanbul ile birlikte sektörün önemli oyuncularından birisi haline geldi” dedi.

Haberin Devamı

 

TÜRKİYE’nin önemli mobilya ve yatak markalarını bir çatı altında toplayan Mobilya ve Yatak Sanayicileri Derneği (MOYSAD), sektör buluşmaları toplantısının üçüncüsünü İzmir’de yaptı. “Mobilya Sektörünün Geleceği, Tehditler ve Fırsatlar” başlığıyla gerçekleşen ve sektörün önemli temsilcilerini bir araya getiren buluşmada, mobilya sektörünün geleceği masaya yatırıldı. İzmir Ticaret Odası (İZTO) ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada konuşan MOYSAD Başkanı Alpaslan Baki Ertekin, sektörde faaliyet gösteren kurumsal markalar olarak, yeni bir vizyon ve misyon etrafında yapılandıklarını söyledi, “Dernek olarak bu buluşmaları çok önemsiyoruz ve bunlara devam edeceğiz. Bu etkinliklerde sektörün bütün sorunlarını paydaşlarıyla konuşuyoruz. Sektörün önemli markaları olarak teknolojisi, üretim kabiliyeti ve yurt dışı tecrübesiyle yaşadığımız ve elde ettiğimiz tecrübeyi diğer şirketlere aktarmak istiyoruz ve bu amaçla bu derneği kurduk” dedi.

Haberin Devamı

Mobilya ve yatak sektörü vites büyütüyor

ÜRETİM YOKSA HEPSİ HAYAL
Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar da meslek liselerinin önemine vurgu yaptı, “Üretim yoksa kalkınmak, istihdam, ihracat hayal. Üretimin mutlaka desteklenmesi gerekir. Teknolojinin üretimi için eğitime ve üniversitelere destek vermek şart” diye konuştu. İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ise mobilya sektörünün önemini vurguladığı konuşmasında
şunları söyledi:

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI BÜYÜK
“Odamızda mobilya alanında faaliyet gösteren bin 254 firmamız yer alıyor. Sahip olduğu stratejik önem ve istihdam potansiyeliyle de mobilya sektörü ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Tabi burada ara eleman yetiştirilmesi konusu önem arz ediyor. Zira biz ara elemanların yanı sıra kalifiye eleman bulmakta da zorlanıyoruz. Oda olarak nitelikli personel yetişmesi için eğitimlerimize ve çeşitli kurumlarla işbirliklerine devam ediyoruz. Bunun yanı sıra üyelerimize verdiğimiz yurtiçi ve yurtdışı fuar desteklerini de artırıyoruz.”

Haberin Devamı

SEKTÖRÜN ÖNEMLİ BİR AKTÖRÜYÜZ
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir ekonomisin önemine değindi,“İzmir sadece belirli bir sektörde değil çok farklı alanlarda iddiası olan bir şehir. Sanayinin alt bileşenlerinden biri olan mobilya sektöründeki bu etkinliğin bugün burada yapılmasından anlıyoruz ki İzmir; Kayseri, İnegöl, Ankara ve hatta İstanbul ile birlikte sektörün önemli oyuncularından birisi haline geldi. Biz de hem İzmir özelinde hem de ülkemiz genelinde sanayicilerimizin, iş adamlarımızın memleket hayrına çalışan herkesin yanındayız” diyerek, mesleki eğitimle ilgili konuların mutlaka aşılacağını ve bu alanda yapılan çalışmaların da sona yaklaştığını ifade etti.

Haberin Devamı


ÖNEMLİ YENİLİKLER GELİYOR
AÇILIŞ konuşmalarının ardından başlayan ve moderatörlüğünü Hürriyet Ege Ekonomi Editörü Mete Tamer Omur’un yaptığı panelde İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen, nesnelerin interneti ve yapay zeka gibi yeni teknolojik gelişmelerin birçok alanda önemli yenilikler getireceğini anlattı. Küçüközmen, merkez bankalarının dijital para sistemine geçiş hazırlıklarından bahsetti. Ortak Akıl Danışmanlık’ın kurucusu ve yönetim danışmanı Dr. Yılmaz Sönmez de şirketlerin insan kaynaklarına gereken önemi mutlaka vermesini gerektiğinin altını çizdi, yaklaşmakta olan değişim fırtınasında sadece ayakta kalmayı hedeflemenin yanlış olacağını ve farklılaşmak gerektiğini söyledi. Yatsan Satış ve Pazarlama Direktörü Ali Serdar Sorfük ise marka olmaya giden yolda yaptıkları çalışmaları katılımcılarla paylaştı, “İzmir’in gurur duyacağı bir marka olarak dünyada mücadele etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!