Mitolojiyi gerçek insan figürleriyle buluşturuyor

Güncelleme Tarihi:

Mitolojiyi gerçek insan figürleriyle buluşturuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2021 13:42

Gerçeğe yakın insan figürleriyle tanınan İzmirli ressam Nur Aydın Evrensel, re- sim sanatının fedakarlık istediğini belirterek tutkuyla yapılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Küçük yaşlardan beri elinden kalemi düşürmediğini, ilkokul yıllarında ders dinlerken bile resim çizerek konsantre olabildiğini kaydeden Evrensel, Anadolu’nun önemli bir kaynak olduğunu, eserlerinde mitolojik ve eski medeniyetlere dayanan bazı sembollerle bir hikaye anlattığını dile getirdi. Leonardo Da Vinci’nin eserleri ve kişiliğiyle kendisini derinden etkilediğini ifade eden Nur Aydın Evrensel, klasik sanat normlarını günümüze uyarlayarak özgün bir stil geliştirdiğini paylaştı.

BİR HİKAYE ANLATIYORUM

Eserlerinde gerçeğe yakın insan figürlerini bazı kavram ve sembollerle betimleyerek bir hikaye anlattığını aktaran Evrensel, “Sanat bir dışavurum ve hikaye anlatma aracı olarak ilkçağdan beri tüm insanların önemli bir ihtiyacı olmuştur. Bu iç güdüsel olarak var olan, sizi harekete geçiren bir duygu. Ben de küçük yaşlardan beri bu dürtü ile ressam olmayı istiyordum. Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldum. Mesleğimi daha profesyonelce yapabilmek için Kardıçalı Hanı’nda atölye açtım. Yıllardır başarılı bir sanatçı olmak ve kendimi geliştirmek için çalışmalarımı sürdürüyorum. Bunun için de kendimi farklı kaynaklardan besleyerek bir yandan araştırma ve çalışmalarıma da devam ediyorum. Birçok karma sergiye katıldım. İki de kişisel sergim oldu. Dünya mitolojisine olan ilgim resim sanatı için önemli bir kaynak. Bunları günümüze uyarlayarak farklı bir konsept oluşturmaya çalıştım” diye konuştu.

Haberin Devamı

RESİM EN BÜYÜK TUTKUM

“Pandeminin bir bakıma fay- dasını gördüm, kendimle baş ba- şa kalma fırsatım oldu” diyen Nur Aydın Evrensel, ekledi: “Bu süreç- te zamanımı okuyarak, yapacağım tablolar üzerinde düşünerek ve çalışarak geçirdim. Anadolu’- nun sanatla eskiden beri iç içe bir bağı olduğunu gördüm. Kültürü- müzde çok fazla kaynak var. Hedefim bunları en iyi şekilde sanatıma uyarlamak ve dünya çapında başarılı işler sunmak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!