Miniklerden kent turu

Güncelleme Tarihi:

Miniklerden kent turu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 12:31

Miniklerden kent turu

Haberin Devamı

BORNOVA Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri yaşadıkları kenti tanımak için tura çıktı, İzmir'in sembolü Saat Kulesi'ni, Hasan Tahsin İlk Kurşun Anıtı'nı inceledi, güvercinleri besledi.

İzmir'in simgelerini görmek isteyen öğrenciler ilk durakları olan Konak'ta öncelikle Saat Kulesi ve Hasan Tahsin İlk Kurşun Anıtı hakkında bilgi aldı. Öğrenciler Hasan Tahsin'in ne iş yaptığından, kaç yaşında olduğuna kadar sorular sordular. Saat Kulesi'nin dört bir yanında saatler bulunması, çok sayıdaki çeşme de öğrencilerin ilgi odağı oldu. Konak Meydanı'nda güvercinlere yem veren ve onlarla uzun süre zaman geçiren öğrenciler, daha sonra Körfez Vapuru'na binerek Bostanlı'ya geçti. Öğrenciler daha sonra Bostanlı'da sahil kenarındaki yeşil alanlarda kumru yiyerek, ayran içerek piknik yaptı. Neşeli geçen tur sonunda okula dönen öğrenciler mutlu bir gün geçirmenin keyfini yaşadı.

Okul Müdürü Selami Korkmaz, "Geziye çıkan çocuklarımız önümüzdeki yıl ilk öğretime başlayacaklar. Bu tür gezilerde okulda aldıkları bilgilerin yaşama geçmiş biçimini de görme fırsatını elde ediyorlar" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!