Mesleki yeterlilik zorunlu oldu

Güncelleme Tarihi:

Mesleki yeterlilik zorunlu oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 12:21

İZMİR'in Torbalı ilçesinde düzenlenen toplantıda yasal düzenleme ile zorunlu hale getirilen 40 meslek dalına 'Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) Zorunluluğu' hakkında bilgilendirme yapıldı.

Haberin Devamı


Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) Zorunluluğu hakkındaki bilgilendirme toplantısı, Torbalı Ticaret Odası (TTO) toplantı salonunda yapıldı. Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM) Genel Müdürü Ahmet Saygın Baban'ın sunumunda gerçekleştirilen toplantıya, TTO üyesi işveren ve işveren temsilcileri katıldı. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, TOBB bünyesinde kurulan yetkilendirilmiş MEYBEM işbirliği ile 19 meslek dalında sınav ve belgelendirme hizmeti sunacaklarını belirterek "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir. Kurala uyulmaması halinde kişi başına aylık 500 TL para cezası kesilecek. Bu hususları göz önünde bulundurmalıyız. Başvurular odamız üzerinden bireysel veya kurumsal olarak yapılıyor" dedi.
ÜCRETLER İŞSİZLİK FONU'NDAN
MEYBEM Genel Müdürü Ahmet Saygın Baban, tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamındaki 40 meslek dalında Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildiğini, 25 Mayıs 2016 tarihinden itibaren meslek lisesi, meslek yüksekokulu diploması ve mesleki eğitim merkezinden alınmış diplomalar ve ustalık belgeleri dışındaki tüm belgelerin geçerliliğini kaybettiğini ifade etti. Ayrıca, kurum tarafından yetkilendirilen sınav ve belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin 2017 yılı sonuna kadar belge masrafı ile sınav ücretlerinin tamamının, İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacağını söyleyen Baban, "TOBB tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde sınav ve belgelendirme yapmak üzere kurulan MEYBEM A.Ş, inşaat, metal, makine, otomotiv ve asansör sektörlerinde, toplam 19 dalda MYK sınav ve belgelendirme yetkisini almıştır. MEYBEM A.Ş tarafından TTO işbirliğiyle Torbalı'da gerçekleştirilecek" dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!