Mesane botoksuyla idrar kaçırmaya son

Güncelleme Tarihi:

Mesane botoksuyla idrar kaçırmaya son
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2021 18:46

Üroloji uzmanı Opr. Dr. Nureddin Çelik,yeni tedavi yöntemlerinden biri olan‘mesane botoksu’ ile idrar kaçırmanınönüne geçilebildiğin söyledi.

Haberin Devamı

ÖZELLİKLE ileri yaşta kişilerin sorunu olarak ortaya çıkan idrar kaçırmanın tedavisinde ‘mesane botoksu’ uygulandığını kaydeden Anadolu Cerrahi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Nureddin Çelik, hastanın yaşı ve durumuna göre uygulanabilen bu yöntem sayesinde sosyal hayattan uzaklaşan hastaların hayat kalitesinde yükselme sağlanabildiğini kaydetti. Botoks uygulamasının, kasılmasını istemediğimiz kasları uyuşturmak için kullanılan bir uygulama olduğunu dile getiren Op. Dr. Nureddin Çelik, “Alın kaslarına estetik nedenlerle, mide kaslarına obezite sebebiyle botoks uygulaması yapılırken, aşırı aktif mesane hastalarına da mesane kasına botoks enjeksiyonu yapılarak, ani sıkışma veya idrar kaçırma hastalığına çözüm bulunabilmektedir” dedi.

HAYAT KALİTESİNİ ARTIRIYOR

Haberin Devamı

Aşırı aktif mesane hastalığının, mesane kaslarının kasılarak ani idrara sıkışma hissi ve hatta ani idrar kaçırma gibi şikayetlere sebep olan bir hastalık olduğunu belirten Çelik, “Son zamanlarda popülerliğinin artmasının sebebi, idrar yolu enfeksiyonuyla sıklıkla karıştırılarak gereksiz antibiyotik kullanımına yol açması, özellikle çalışan kadınlarda sık ve ani idrar hissiyatı sebebiyle iş ve hayat kalitesinin düşmesine sebep olmasıdır” ifadelerini kullandı.

UYGUN HASTALARA UYGULANABİLİYOR

Bu hastalıkta ilk etapta ilaç tedavisi uygulandığını ifade eden Op. Dr. Nureddin Çelik, şöyle devam etti: “Ancak ilaç tedavisine yanıt verme ya da bu tedavilerin yan etkilerinden muzdarip olan hastalara mesaneye botoks enjeksiyonu iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkmakta ve günden güne sık başvurulan bir yöntem haline gelmektedir. Ani idrara sıkışma, tuvaleti yetişememe, idrar kaçırma şikayetleri olan ve uygun hastalara uygulandığında başarılı sonuçlar alınmaktadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!