Menemen Yoğurdu marka olacak

Güncelleme Tarihi:

Menemen Yoğurdu marka olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 17:57

Menemen Yoğurdu marka olacak

Haberin Devamı

İZMİR'in Menemen ilçesinde 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle düzenlenen programa katılan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemen'in tanınmış ürünlerinden biri olan 'Menemen Yoğurdu'nu markalaştırmak için çalışacağını söyledi.

Menemenli çiftçiler, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Türk bayraklarıyla süsledikleri traktörleriyle ilçe merkezinde kortej sürüşü yaptı. Menemenlilerin alkışlarla destek verdiği kortejin önünde traktör süren CHP'li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'e Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl, Menemen Sol Sahil Sulama Birliği Bakanı Recai Önal ve Menemen Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Nevzat Güven eşlik etti. Köylüyü ve çiftçiyi emperyalist güçlere karşı bitirmek isteyenlerin, çiftçiden gereken cevabı sandıkta alacağını söyleyen Başkan Tahir Şahin, tarım kenti Menemen'deki köylerin tüzel kişiliklerini yitirerek mahalleye dönüştürülmesinin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Köylü Milletin Efendisidir" sözüne ters bir anlayış olduğunu ileri sürdü. Şahin; "Köylüyü ve çiftçiyi emperyalist güçlere karşı bitiriyorlar. Köyleri fiziki olarak kapattıkları gibi, manen ve ruhen de kapatmak istiyorlar. Ancak hiç kimse unutmasın ki; bu köylü eninde sonunda sizin hakkınızı er yada geç sandıkta bir şekilde verecektir" dedi. Muz dışında her ürünün yetiştiği Menemen Ovası'nda üretim yapan çiftçilere destek vermeye devam edeceğini de söyleyen Başkan Şahin, en kısa sürede Menemen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin kurulması gerektiğini dile getirdi. Şahin, ilk olarak Menemen'in marka ürünlerinden biri olan ‘Menemen Yoğurdu'nu ele alarak bu markanın yaşatılmasını sağlayacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çekildi. Menemen'de yetiştirilen ürünlerin tanıtıldığı etkinlik, çiftçilere sunulan ikramlarla sona erdi.

MENEMEN (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!