Menderes Belediyesi’nden Geri Dönüşüm Bilgilendirmesi

Güncelleme Tarihi:

Menderes Belediyesi’nden Geri Dönüşüm Bilgilendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 11:35

MENDERES BELEDİYESİ TARAFINDAN, AMBALAJ ATIKLARININ GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILMASIYLA İLGİLİ İLÇE GENELİNDE VATANDAŞLARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Menderes Belediyesi tarafından, ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılmasıyla ilgili ilçe genelinde vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışması gerçekleştirildi.
Menderes Belediyesi, ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazanımıyla ilgili Ataköy’de hayata geçirdiği Ambalaj Atıkları Toplama Ayırma Tesisi’nin ardından vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi. Özdere ve Gümüldür’de gerçekleştirilen çalışma kapsamında, vatandaşlara bilgilendirme broşürleri halka dağıtıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların ilçenin farklı noktalarında devam edeceği öğrenildi.
Çalışma kapsamında okullar, resmi daireler ve iş yerlerine bilgilendirmeler gerçekleştirilerek, atık kağıtlar için ofis içi kutular dağıtılacağı bildirildi. Toplanacak atık kağıtlar ise, merkeze gönderilerek geri dönüşümü sağlanacak.
Uygulamayla ilgili bilgi veren Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "İlçemizde çevre duyarlılığını arttırmak adına yaptığımız çalışmalardan biriside ambalaj atıklarının geri kazanılmasını sağlamak. Bu amaçla Ataköy’de Ambalaj Atıkları Toplama Ayırma Tesisi’nin hayata geçirdik. Bu tesiste toplanacak ambalaj atıklarının geri dönüşümü sağlanarak çevrenin kirlenmesi önlenmiş olacak. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkililerimiz bilgilendirme çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Vatandaşlarımızın çevre konusunda duyarlılığını arttıracak çalışma kapsamında hem tesisimiz hakkında bilgi aktarılıyor hem de ambalaj atıklarının geri dönüşümünün sağlanabileceği konusunda bilgilendirmede bulunuyor” dedi.
Bilgilendirme çalışmalarının ilçenin dört bir yanında sürdürüleceğini kaydeden Başkan Soylu, "Ambalaj atıkları çöp değildir. Geri dönüştürülür, doğal kaynaklarımızı ve çevreyi korur. Enerji tasarrufunun sağlanmasının yanı sıra küresel ısınmayı da yavaşlatır. Çevreye bu kadar önemi olan bir konuyu biz de önemsiyoruz. Bu kapsamda geri döşünüm konusunda ki çalışmalarımız sürecek" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!