Memesini büyüten kadın daha mutlu

Güncelleme Tarihi:

Memesini büyüten kadın daha mutlu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2022 21:32

Op. Dr. Görkem Çalışkan,son yıllarda popülerliği artanmeme büyütme ameliyatlarıhakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Haberin Devamı

MEME büyütme ameliyatlarının göğüslerin vücuda göre küçük olması veya kişinin istediği ölçülerde olmaması nedeniyle yapılan bir operasyon olduğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Görkem Çalışkan, “Bazı genetik hastalıklar veya meme kanseri sonrası göğüsleri alınmış kişilerde de meme büyütme ameliyatı yapılabilmektedir. Ayrıca bu ameliyatlar kişilere psikolojik açıdan mutluluk vermektedir” dedi. SÜREÇ NASIL İŞLİYOR? Meme büyütme ameliyatının ortalama 1 saat sürdüğünü belirten Op. Dr. Çalışkan, şu bilgileri verdi: “Ameliyat öncesinde hekiminizin yaptığı muayene sonrası gerekli ölçümler yapılır ve sizin de isteğiniz doğrultusunda vücut yapınıza uygun meme protezi (göğüs silikonu) seçilir ve meme büyütme ameliyatı gerçekleştirilir. Hastalar, hekimlerinin kullandıkları protezin FDA onaylı olup olmadığına dikkat etmelidir. Meme büyütme ameliyatından çıktığınızda pansuman ve üzerinde sargı beziniz olur ve bir miktar ağrı hissedebilirsiniz. Ancak ağrı kesiciyle bu ağrılar minimuma indirgenebilinir. Herşey yolunda giderse, hasta ertesi günü taburcu olabilir ve ortalama 48-72 saat sonra normal hayatına dönebilir.”

Haberin Devamı

MEMEDE İZ KALIR MI?

Günümüz teknolojisiyle meme protezinin, koltuk altından, meme ucu etrafından, meme çizgisi altından veya karın germe sırasında karın bölgesinden koyulabildiğini belirten Çalışkan, “Bu sayılan teknikler her hastada farklı uygulanmakla beraber, genelde tercih edilen yöntemler meme ucu etrafı veya meme altından meme protezinin yerleştirilmesidir. Her iki teknikte de izler çok az kalmakla beraber, yıllar geçtikçe de kaybolabilmektedir” ifadelerini kullandı.

EMZİRMEYİ ETKİLEMİYOR

Meme büyütme ameliyatı sonrasında emzirmenin etkilenmediğini belirten Çalışkan, “Meme büyütme ameliyatı sonrası hamile kalırsanız emzirme dönemiyle beraber memenizde deformasyon ve sarkmalar oluşabilir. Bu sebeple yakın zamanda hamile kalmayı planlıyorsanız bu ameliyatı doğum sonrasına ertelemenizde fayda var. Ancak konulan meme protezinden uzun süre sonra hamile kalacak ve bu dönemde çok aşırı kilo alıp vermeniz olmaz ise herhangi bir sorun oluşması beklenmemektedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

EŞLER DESTEKLİYOR

GÜNÜMÜZDE erkeklerin, eşlerinin meme büyütme ameliyatı isteğine destek verdiklerini ifade eden Op. Dr. Görkem Çalışkan, şunları söyledi: “Ben evli olan hastalarımın tüm görüşmelerini eşleriyle birlikte yapıyorum. Erkekler artık bu ameliyatlarda eşlerini destekliyor. Ameliyatlarda yapılan izler ömür boyu kalıyor. Ancak 1.5-2 yıl sonra sezaryen izi gibi kalıyor. Göğüs büyütmede hasta ‘göğsüm çok büyük olmasın’ dediğinde bizim kafamızdaki büyük göğüs imajından daha küçük bir göğüse ‘büyük’ demiş olabileceğini düşünerek, similasyon programlarını kullanıyoruz. Asıl göğüs büyüklüğünü omuz çevresine ve göğüs çevresinin ölçülerine göre belirliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!